Stadig var det fare på ferde foran Røs-keeper Kirvil Odden Sundsfjord. Vålerenga-jentene måtte likevel nøye seg med uavgjort i lørdagens byderby. Foto Christian Boger

Hollandsk dynamitt ikke nok da Vålerenga-jentene ga bort to poeng i toppstriden

Vålerenga-jentene er fotsatt best i by`n, men imponerte ikke i lørdagens 1-1 batalje mot Røa. � Dette var to tapte poeng, mener VIF-kaptein Sherida Spitse.

Publisert

Sesongen så langt har vært en stor opptur for Vålerengas fotballjenter. Med andreplass på tabellen, og seriesølv innefor rekkevidde.

Derfor for det svært skuffede VIF-spillere som måtte ta til takke med uavgjort hjemme mot Røa på Intility arena lørdag ettermiddag.

— Dette er en kamp vi burde ha vunnet. Vi har sjanser nok til å score både to og tre mål til. Dessverre slipper vi inn et mål og gir egentlig bort to poeng, mener lagkaptein Sherida Spitse.

En tam affære

Lørdagens kamp var den første på to uker, grunnet landslagspause. Npe kampen bar preg av.

Finspillet uteble og det var egentlig en ganske jevn affære ute på kunstgresset. Til tross for at østkantjentene skapte de største sjansene kampen igjennom, manglet det på presisjonen foran mål.

Kanskje er savnet av toppscorer Natasha Dowie, som har returnert til australsk fotball, større enn det VIF-spillerne vil innrømme.

En god Røa-keeper klarte ikke å hindre at Maruschka Waldus ga Vålerenga ledelsen 1-0. Foto: Christian Boger

— Det er klart det merkes at vi Natasha har dratt, men vi har veldig mange andre spillere som kan ta hennes plass. I dag kommer vi rett og slett ikke opp på et høyt nok nivå, sier kaptein Spitse.

Og lagkapteinen får støtte av sportslig leder Eli Landsem, som fortsatt vikarierer på benken i hovedtrener Monica Knudsens sykdomsfravær.

— Dette var en tynn suppe og vi gjør det vanskelig for oss selv når vi ikke setter de sjansene vi får, sier Landsem

Det var mer dueller og kjemping enn finspill i lørdagens byderby. Her er det Vålerengas Ajara Njoya som er på farten. Foto: Bjørnar Morønning

Fortsatt los på sølvmedaljen

Til tross for to tapte poeng i en serierunde hvor begge de argeste konkurrentene vant, har Vålerenga-jentene fortsatt en fot foran i kampen om sølvmedaljen.

— Vi har fortsatt dette i egne hender. Nå må vi bare sørge for å heve oss i kampene framover. Sølvmedaljen er drømmen, understreker Sherida Spitse.

Rikke Madsen hadde flere store sjanser til å sikre Vålerenga-jentene seieren lørdag. Men det ville seg ikke for VIFs danske spiller. Foto: Christian Boger

Ekstra surt må det føles for Monica Knudsens jenter å gi bort poeng i en kamp hvor de hadde de farligste sjansene, og Røa scorer på den ene de har.

— Det er synd at vi ikke klarer å avgjøre matchen til vår fordel. Rikke Madsen har vel to eller tre sjanser som fortjener å gå inn, sier Vålerenga-kapteinen.

Hollandsk treskodynamitt

Lørdagens match åpnet ganske traurig, og det var tydelig at ingen av lagene hadde spilt tellende kamper på to uker. Hjemmelaget fikk etterhvert et lite grep på kampen, men de store sjansene uteble.

Det ble med noen halvsjanser, helt til vel halvtimen var spilt. Da lykkes hjemmelaget med å holde trykket i motstanderens 16-meter, og etter to cornere på rad kunne til slutt VIFs hollandske midtstopper Maruschka Waldus hamre inn 1-0.

Derfra og inn hadde østkantjentene full kontroll på omgangen, uten å skape de helt store farlighetene.

Utligning fra intet

Andre omgang startet på mange måter der første omgang sluttet, med et spillemessig overtak for Vålerenga-jentene.

Stadig ble det skapt halvsjanser, og særlig etter dødball var det flere ganger fare på ferde foran Røa-keeper Kirvil Odden Sundsfjord.

Det ville seg ikke helt for Vålerenga-jentene foran mål lørdag. Her er det Victoria Ludvigsen (t.v) som er akkurat for sent ute. Foto: Christian Boger

Mål ble det dog ikke, og da skjer det som gjerne skjer i fotball - motstanderlaget scorer ut av ingen ting. Et litt uoppmerksomt hjemmeforsvar slipper til et skudd fra Røa-spiss Rebecka Holum.

Etter utligningen går lufta litt ut av Vålerenga-jentene og det hele ender til slutt med poengdeling.

Neste oppgave for laget fra Oslo østkant blir borte mot et av seriens svakeste lag, Fart, neste helg.

Powered by Labrador CMS