I norske partier er det nærmest en selvfølge at partilederen topper stortingslista i sitt fylke. Nå åpner Oslo Frps leder for å vrake Siv Jensen fra førsteplass neste høst.

Fylkesleder i Oslo Frp åpner for å vrake Siv Jensen fra toppen av stortingslista ved valget neste høst

– Jeg er usikker på Siv. Hun har vært en god partileder, men når det gjelder politisk retning er vi ikke overlappende, sier leder av Oslo Frp, Geir Ugland Jacobsen.

Publisert

Det var i et intervju med Finansavisen Oslo Frps leder, Geir Ugland Jacobsen, først åpnet for at partileder Siv Jensen kan vrakes. Nå sier han til TV 2 at han også ønsker en partilederdebatt.

Dermed åpner han for å vrake partileder Siv Jensen fra førsteplassen på stortingslista. Noe som er høyst uvanlig i alle norske partier. Over hele den politiske aksen er det nærmest en selvfølge at en partileder topper en fylkesliste ved stortingsvalg.

Ønsker andre kandidater

— Det finnes alternativer til førsteplassen i Oslo og det hadde vært greit å få det på bordet at det er reelle alternativer, sier Ugland Jacobsen til tv-kanalen.

— Da er vi på et annet punkt som skal avgjøres: Vi får et kraftig forsinket landsmøte hvor vi skal velge partileder. Nå er Siv Jensen partileder, men siden landsmøtet er før nominasjonen i Oslo, så vil jeg gjerne ha frem andre kandidater, mener Oslo Frps leder.

Uttalelsene fra Ugland Jacobsen er ikke kommentert av Siv Jensen. Men Frps nestleder, Sylvi Listhaug, er tydelig overfor TV2.

— Som jeg tror alle har fått med seg, har Siv Jensen min og partiets fulle støtte som leder av Frp. Det er ingen lederdiskusjon i partiet, skriver Listhaug.

Carl I. Hagen teller på knappene

Tidligere Frp-leder Carl I. Hagen var egentlig på vei ut av politikken for godt. Han tok ikke gjenvalg til bystyret i fjor, men møter fast på Stortinget som vara for bedrageridømte Mazyar Keshvari. Men nå teller Hagen på knappene og vurderer å likevel takke ja til nominasjon høyt oppe på Oslo Frps stortingsliste.

Sist uke la Hagen ut følgende melding på sin Facebook-side:

— Hei. Er nå i tenkeboksen. Skal jeg si ja eller nei til å stille som nr 3 på listen i Oslo etter Siv og Christian på stortingsvalget eller er jeg for gammel?

I dag kommenterer også Hagen utspillet fra Oslo Frps leder Geir Ugland Jacobsen.

— Oslo Frp er nasjonal liberalistisk

— Ser at leder i Oslo Frp aktivt støtter de demokratiske prinsipper og ønsker en reell debatt både om partiledervervet og at han ønsker at toppkandidaten på Oslo FrPs stortingsliste skal stå opp for nasjonale liberalistiske verdier slik de ble nedfelt i en vedtatt resolusjon på Oslo FrPs siste årsmøte, skriver Carl I. Hagen på Facebook.

— Det at en fylkesleder ønsker en toppkandidat som deler synspunktene vedtatt av eget årsmøte er vel ikke unaturlig.

— Regner med at alle kandidater avklarer sitt syn på den politiske retning som det siste årsmøtet fastsatte og som jeg vil kalle en nasjonal liberalistisk retning, skriver Hagen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS