Hva mener Oslo-velgerne?

Per Gunnar Dahl (56). Foto: Privat

— Vi trenger flere ikke-kommersielle møteplasser, mener Per Gunnar Dahl

— Villa Sorgenfri må omgjøres til kommunal møteplass for nærmiljøet, for det er ikke bare idretten som har behov for steder å møtes, sier Per Gunnar Dahl (56), styreleder i beboerorganisasjonen Carl Berner - Vårt Nabolag.

Navn: Per Gunnar Dahl
Alder: 56
Bosted: Carl Berner
Aktiv med: Styreleder i Carl Berner- Vårt Nabolag

Hva mener du Oslos politikere burde fokusere mer på?

Hva mener Oslo-velgerne?

  • Ved kommunestyrevalget 2019 kjører VårtOslo en serie saker hvor vi spør lokale ildsjeler hva de mener byen vår behøver
  • Hver dag frem til valgdagen 9. september vil vi publisere en sak fra byens ulike områder og bydeler
  • Kjenner du en lokal ildsjel vi burde kontakte? Tips oss gjerne på vår Facebook-side,
    eller på e-post: emilie.pascale@vartoslo.no

— Noe som mangler i Oslo i dag, er flere ikke-kommersielle møteplasser. På Sophies Minde står Villa Sorgenfri og råtner, og det har den gjort siden 2007. Det er veldig synd. Vi har for lenge siden kommet med forslag om å lage en ikke-kommersiell møteplass i dette bygget, men foreløpig har vi ikke fått noe svar på hva som skal skje, bortsett fra at byrådet ikke vil inkludere bygget i de andre planene de har for oppgradering av området.

— Jeg mener det mangler et fokus på å utnytte de plassene vi har. Og det er ikke bare idretten i Oslo som trenger arealer. Det er finnes så mange interessegrupper og organisasjoner som folk engasjerer seg i, som til tross for at de ikke er like synlige utad, har et vel så stort behov for flere steder å møtes.

Kan du nevne én positiv ting som har skjedd i Oslo i løpet av de siste fire årene?

— Det er fint at vi har fått en reduksjon av biltrafikken og mange flere sykkelveier. Dette er kjempebra. Sjøl er jeg syklist, og jeg føler meg mye mer trygg og ivaretatt når jeg kan fare på oppmerkede sykkelstier. Samtidig bidrar dette til renere luft, som er noe vi absolutt trenger.

Hva har nærmiljøet ditt behov for fremover?

— Vi trenger et større fokus på å ivareta de grønne områdene i indre by. Dette er viktig for å skape gode nabolag. På Carl Berner har vi nesten 20.000 innbyggere, men allikevel er det en sviktende mangel på å utvikle de mindre grøntarealene våre. Dette er noe vi trenger, siden vi ellers er preget av mye trafikk. Det er ikke bare de store parkene som er viktig. De mindre grøntområdene er viktige samlingspunkter for nærområdet, og fungerer som viktige, ikke-kommersielle møteplasser.

Har du et favorittsted i Oslo?

— Ehm.. hvis jeg skal nevne ett, så syns jeg det er veldig fint å sitte på Ola Narr og se utover byen. Men aller helst drømmer jeg om å kunne sitte på en benk under de store trekronene på Sophies Minde, med en rykende varm og god kopp te. Disse majestetiske trekronene er over hundre år gamle, og det hadde vært utrolig flott å ha dette som et rekreasjonssted midt i byen.

Les flere intervjuer med ildsjeler om årets kommunevalg.

Powered by Labrador CMS