Byrådsleder Raymond Johansen orienterer om koronasituasjonen og hvilke tiltak som skal gjelde fremover i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB

Raymond Johansen vil stille kabinettsspørsmål til bystyret. Truer med å gå av

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vil stille seg bak miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG), og det rødgrønne byrådet i Oslo kan gå av i bystyremøtet onsdag. Det kan skje hvis bystyreflertallet går inn for mistillit.

Publisert

Rødt sa på en pressekonferanse i formiddag at de støtter mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg. – For Rødt er åpenhet og informasjon helt sentralt i politikken, sier Eivor Evenrud, gruppeleder i Rødt Oslo.

Med Rødts stemmer i bystyret, har et mistillitsforslag mot Lan Marie Berg flertall i bystyret. Men Nrk erfarer at Johansen kommer til å stille kabinettsspørsmål onsdag. Det gjør også Aftenposten, Dagbladet og Avisa Oslo.

Oppfordrer Lan til å trekke seg

– Vi oppfordrer byråden til å trekke seg, sa Evenrud på pressekonferansen i borggården utenfor Rådhuset i Oslo.

Ifølge Rødt har byråden gang på gang valgt å ikke informere de folkevalgte om kostnadssprekken for Oslos nye vannforsyningsanlegg. Og gang på gang har hun fått kritikk for dette.

Tirsdag ettermiddag sier leder Frode Jacobsen i Oslo Ap dette:

– Vi har hørt hva Rødt har sagt og sett deres konklusjon. Vi er uenig i de vurderinger som er gjort og mener det ikke er grunnlag for mistillit, skriver han i en SMS til NTB.

Powered by Labrador CMS