Fra fredag var det igjen mulig å benytte kommunens idrettsanlegg til egentrening i små grupper.

Byens idrettsanlegg åpnes for egentrening igjen

I forrige uke stengte Oslo kommune alle idrettsanlegg i byen for aktivitet. Nå låses baner og mål opp igjen.

Publisert

Grunnet koronaviruset har det vært mye debatt rundt bruken av byens idrettsanlegg etter at Oslo idrettskrets innstilte all organisert idrett.

Debatten har særlig vært het rundt problemstillingen om å tillate uorganiserte grupper å benytte seg av kommunens baner og treningsanlegg.

Opphever forbudet

Mandag i forrige uke vedtok bymiljøetaten, med støtte i smittevernloven, å låse alle målene på de kommunale fotballbanene. Fredag opphevet byrådet forbudet mot egenaktivitet ved disse anleggene.

— Kommunen tillater egentrening eller økter i mindre grupper, vel og merke så lenge smittevernreglene overholdes, sier idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap), til VårtOslo.

Byrådets helomvending i saken gjør at det nå åpnes for uorganisert aktivitet på anlegg som ble helt stengt mandag 24. mars. Innendørs idrettsanlegg og de kommunale badene vil fortsatt være stengt.

Mandag 24. mars stengte Oslo kommune Voldsløkka og andre idrettsanlegg for all bruk. Nå er de tillatte å bruke igjen.

Gjelder mest fotballbaner

— Dette gjelder i første grad fotballbaner. Men det er også et par friidrettsanlegg, blant annet banen på Stovner som nå åpnes, forteller idrettsbyråden.

Den nye forskriften betyr at samme regler nå vil gjelde for bruk av fotballbaner og idrettsanlegg som i marka og byens parker. Folk skal holde to meters og ikke være mer enn fem personer sammen.

— I den nye forskriften blir idrettsanlegg sidestilt med parker og marka. Idrettsanleggene er fremdeles stengt for organisert trening, men kan brukes av enkeltpersoner og små grupper, sier kommunikasjonsdirektør i bymiljøetaten, Richard Kongsteien, til VG.

Powered by Labrador CMS