En elsparkesykkel henslengt på hjørnet av Maridalsveien og Waldemar Thranes gate på grensen mellom bydel Grünerløkka og bydel Sagene. Veggmaleriet er sprayet av Oslo-kunstneren Vanessa Baird. Den berømte pølsebua Syverkiosken ligger utenfor bildekanten. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Innfører gebyr for feilparkerte elsparkesykler. Selskapene må ut med 1590 per inntauing

Feilparkerte elsparkesykler er en stadig voksende utfordring i Oslos gater. Innføringen av et gebyr skal etter planen vedtas i bystyremøtet onsdag kveld, skriver NRK.

Publisert

— Bymiljøetaten har i dag store kostnader og bruker mye tid på å samle inn henslengte elsparkesykler, sier miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG).

Hun mener det er rimelig at man tar gebyr for opprydningsjobben, når utleieselskapene kan tjene store penger på å bruke offentlig grunn. Fra før har Bergen innført inntauingsgebyr, som riktignok ikke er et fastsatt beløp som i Oslo.

Les også: Politiet og Trygg Trafikk vil ha strengere regler for elsparkesykler. Statssekretær peker på holdningsskapende arbeid

Vurderer å straffe feilbruk

Utleieselskapet Voi vurderer å sende regningen for inntauingene videre til brukerne.

— Vi vil vurdere å utestenge de som parkerer feil, fra å låne en elsparkesykkel. I tillegg vil vi vurdere å sende inntauingsgebyret videre til brukeren, sier Norges-sjef i Voi, Christina Moe Gjerde.

Powered by Labrador CMS