Denne vinteren har foreløpig vært snøfattig. Det gjør at kommunen til nå i januar har spart over 30 millioner kroner i snøryddingsutgifter. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Oslo kommune har hittil "spart" 30 millioner på den snøfattige vinteren

Minimalt med snø har ført til lite behov for snørydding i Oslo hittil i vinter. � Men det er litt tidlig å garantere innsparte penger nå. Februar og mars kan bli snørike, opplyser bymiljøetaten.

Publisert

Kraftig snøfall i januar i fjor og 2018 ga store utfordringer når det gjaldt å holde Oslos gater og veier frie for snø og is. Hittil i år har situasjonen vært helt snudd på hodet.

— Per i dag ligger vi på rundt 10 millioner kroner i kostnader for vinterdrift i januar mot over 41 millioner i 2019, forteller presseansvarlig i bymiljøetaten, Monica T. Olsen, til VårtOslo.

Overskudd vil gå til annen veidrift

Den snøfattige vinteren kommer muligens som en gave til en streng budsjettsituasjon i bymiljøetaten. Men et eventuelt budsjettoverskudd vil likevel ikke kunne benyttes fritt.

— Dersom vi totalt sett ender opp med å ha et underforbruk på vinterdrift, så vil pengene overføres til andre poster, for eksempel veioppmerking, asfaltering og andre type veireparasjoner, sier Monica T. Olsen.

De siste to årene har ekstreme snøfall i januar ført til store merkostnader for kommunen. Her fra Frogner i januar 2018.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Olsen understreker at det likevel er for tidlig å konkludere med hva resultatet for vinteren vil bli.

— Det er for tidlig å garantere for innsparte vinterpenger enda. Februar og mars kan fortsatt bli snørike, påpeker den presseansvarlige.

Store variasjoner fra år til år

Tall fra bymiljøetaten viser at det er store variasjoner i snøryddingsutgiftene fra år til år.

Tall for januarmåned, for de siste seks årene, viser en topp for årene 2018 og 2019. Før dette var utgiftene til snørydding i årets første måned mer på linje med årets utgifter.

Slik har utviklingen vært i snøryddingsutgifter vært  for januar måned de siste seks årene:

  • Januar 2019: 48,6 millioner kroner
  • Januar 2018: 43,4 millioner kroner
  • Januar 2017: 10 millioner kroner
  • Januar 2016: 21,7 millioner kroner
  • Januar 2015: 19,4 millioner kroner
  • Januar 2014: 14,5 millioner kroner
Powered by Labrador CMS