Fosen-aksjonistene utenfor Statkrafts lokaler på Lilleaker.

Aktivister blokkerer inngangene til Statkraft. Ansatte sendt på hjemmekontor

Fosen-demonstranter hindrer inngangene til Statkrafts lokaler på Lilleaker. De ansatte blir sendt hjem for hjemmekontor, opplyser politiet.

Publisert

Operasjonsleder Sven Martin Ege opplyser at det er rundt 100 demonstranter ved Statkrafts lokaler torsdag morgen.

– I dialog med demonstrantene har vi fått vite at de ønsker å hindre ansatte i å komme inn på arbeidsplassen sin, opplyser Ege.

Videre opplyser politiet at de ansatte i Statkraft er sendt hjem for hjemmekontor.

Ser an utviklingen

Ved tidligere Fosen-aksjoner der innganger har blitt sperret eller aksjonistene har nektet å forlate bygg, har ikke politiet foretatt seg noe før de har blitt bedt om det av dem som disponerer bygget.

Fosen-aksjonist Mihkkal Hætta demonstrer utenfor Statkraft i forbindelse med at det er to år siden den norske Høyesterett slo fast at vindturbinene på Fosen strider med urfolks rettigheter og menneskerettighetene.

Geir Fuglseth, kommunikasjonsansvarlig i Statkraft og Fosen Vind, sier til NTB at de vil se an utviklingen før de tar en avgjørelse rundt dette.

– Å be politiet om å fjerne aksjonistene vil ikke være det første vi gjør, sier Fuglseth.

Han sier at Statkraft er opptatt av å finne en løsning på Fosen.

– Vi beklager at denne saken har tatt så lang tid og belastningen dette har medført for de berørte samene. Vi ønsker å komme til en løsning, og har tro på at meklingen som er i gang skal få på plass tiltak som skal ivareta de berørte samenes rettigheter, sier Fuglseth.

Powered by Labrador CMS