Politiet i arbeid på stedet etter at en mann i 20-årene ble funnet skadd utendørs på Haugenstua 29. august 2020.

Angrep med machete – må 7,5 år i fengsel og betale 1,5 millioner i erstatning

En 25 år gammel mann er dømt til sju år og fem måneders fengsel et macheteangrep på Haugenstua i august 2020.

Publisert

I tillegg dømmes 25-åringen til å betale nesten 1,5 millioner kroner i erstatning til offeret i saken, melder Romerikes Blad.

Hendelsen skjedde sent på kvelden 29. august i 2020. Flere personer angrep en mann i 20-årene med macheter og påførte ham svært alvorlige skader.

Politiet mener macheteangrepet kan knyttes til en langvarig konflikt mellom gjengmiljøer på Haugenstua og i Lørenskog. I retten kom det fram at offeret fortsatt har nedsatt bevegelighet i venstre hånd og fingre, samt vesentlig redusert kraft i armen.

I desember i fjor ble tre andre menn dømt til mellom sju og åtte års fengsel i Borgarting lagmannsrett i forbindelse med saken. Alle de dømte er ansett som svært sentrale i gjengmiljøet «147» i Lørenskog.

Den domfelte 25-åringen har hele tiden nektet straffskyld. Han hevder han ikke var på åstedet, og at han ikke har forsøkt å drepe fornærmede.

– Dommen vil ankes, og vi har tro på en grundigere og mer samvittighetsfull behandling i lagmannsretten, sier den domfeltes forsvarer Sugin Varatharajan til Nettavisen.Powered by Labrador CMS