I hele sommer har vannbassenget i St. Hanshaugenparken stått tomt. Onsdag kom endelig vannet tilbake. Foto: Olav Helland

Det ble høst før bassenget på St. Hanshaugen igjen kunne fylles med vann

Helt siden i vår har bassenget på toppen av St. Hanshaugen stått uten vann grunnet en skade i membranen. Onsdag kunne endelig bassenget igjen fylles med vann.

Publisert

Uvettig bruk av engangsgrill ødela bunnen i vannbassenget på toppen av St. Hanshaugen før sommeren. Skader på membranen har gjort at det ikke har vært mulig å fylle bassenget med vann.

Siden før sommeren har både bydel St. Hanshaugen og beboere i bydelen etterlyst reparasjonsarbeider.

Håper på sommeråpent neste år

Men onsdag var vannet endelig tilbake i det populære bassenget.

— Dette var en veldig god nyhet, selv om det skulle gå helt til september før vannet var tilbake, sier kommunikasjonsrådgiver i bydel St. Hanshaugen, Christine Thune, til VårtOslo.

I hele sommer har bassenget i St. Hanshaugenparken stått tomt. Foto: Christine Thune

Thune håper at folk vil være mer forsiktige med bruk av engangsgrill fremover. — Nå får vi endelig håpe at vi får vann i bassenget fra starten av sesongen neste år, sier Thune.

Stort engasjement i lokalmiljøet

Kommunikasjonsrådgiveren forteller at sommerens vannmangel i bassenget har skapt et stort engasjement blant mange av beboerne i nærmiljøet.

— Jeg har fått mange henvendelser fra naboer som virkelig har vært frustrert over at det ikke har vært vann i bassenget, sier Thune.

Bymiljøetaten har tidligere i høst forklart til VårtOslo at reparasjon har tatt tid grunnet ferieavvikling hos entreprenøren som skulle tette bassenget. I tillegg har ikke det skiftende sensommerværet gjort arbeidet enklere, da reparasjonsarbeidene har krevd lengre perioder med tørt vær for å kunne ferdigstilles.

Powered by Labrador CMS