Inngangen til Youngstorget er sperret av en diger port som minner om en fengselsport, mener Tom Kristian Berger.

Slik ser inngangen til Youngstorget ut nå. Sterke reaksjoner: – Statlige myndigheter har satt opp en fengselsport

– Man må nesten lure på om Norge har de mest hovedstadsfiendtlige myndighetene i Europa. Helt på alvor. Vi burde sammen pusse og flikke på hovedstaden så den blir både hyggelig og fin for både innbyggere og besøkende, sier vara til bystyret.

Publisert

Den nye porten står midt i en av byens viktigste gang- og sykkelakser, i den ene enden av Youngstorget.

– Hvorfor behandles Oslo så stemoderlig av staten? Først kom de ualminnelig stygge betongelementene utenfor departementene i Kvadraturen, så rev regjeringa Y-blokka. Nå har statlige myndigheter satt opp en fengselsport ved inngangen til er av byens mest sentrale torg, sier Tom Kristian Berger vara til bystyret for MDG og nestleder i byutviklingskomiteen i Gamle Oslo.

Tom Kristian Berger (MDG) reagerer sterkt på Statsbyggs lemfeldige omgang med hovedstaden.

Styggeste man finner

Han synes porten viser at staten ikke har omsorg for hovedstaden og nevner som eksempel betonggrisene utenfor departementene, som har stått der i årevis.

– De forferdelige betonggrisene er det billigste og styggeste man finner. Porten er del av en lang og trist historie der staten ikke er lydhør og mangler omsorg for hovedstaden vår. Fengselsporten ved Youngstorget er bare kronen på verket og en grell manifestering.

– Enig i at hindringen er stygg

Det er Statsbygg som har satt opp porten på forespørsel fra kommunen, forklarer Pål Weiby, kommunikasjonsleder i Statsbygg for nytt regjeringskvartal.

– Dette er en veldig midlertidig sak. I forbindelse med regjeringskvartalet jobber Statsbygg med infrastrukturen i tilstøtende gater. Da vi i forbindelse med byggearbeidene tok ned strømmen, virket ikke lenger bommen som Oslo kommune hadde satt opp. Dermed ønsket kommunen en midlertidig hindring, til strømmen kommer tilbake.

Porten skal hindre trafikk inn til Youngstorget. Tidligere sto det en bom her.

Weiby forklarer at en ny hindring er på vei opp i dag eller i morgen.

– Jeg er helt enig i at dagens hindring er stygg. Så dette er høyst midlertidig hindring. Klarer man ikke få strømmen tilbake i dag, kommer det opp en ny hindring i dag eller i morgen.

– Sjokkert

Også Sirin Hellvin Stav, byråd for miljø samferdsel, er blant de som reagerer:

– Jeg ble som mange andre sjokkert da jeg så dette. Det inviterer ikke akkurat til det bylivet og den inkluderende fremkommeligheten vi jobber for å legge til rette for. Vi har henvendt oss til Statsbygg for å nøste opp i saken og be om at de rydder opp, og jeg er glad for at de sier at de skal ta grep umiddelbart, sier hun.

Powered by Labrador CMS