I 2022 kan det være forbudt å kjøre bensin- og dieselbil i Oslo sentrum. — Fagfolkene foreslår i første omgang å starte med området som kalles Bilfritt Byliv innenfor ring 1, sier miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG).

Allerede neste år kan Lan Marie Berg (MDG) ha fått på plass forbud mot bensin- og dieselbiler innenfor Ring 1

I 2022 kan det bli forbudt å kjøre fossilbil i Oslo sentrum. — Målet er å utrede alternativene slik at dette kan implementeres innenfor Ring 1 ved utgangen av neste år, sier miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG).

Publisert

Ap/SV/MDG-byrådet i Oslo jobber for at det allerede neste år skal opprettes en sone i hovedstaden der det er forbudt å kjøre bensin- og dieselbiler, skriver VG.

— Vi sikter på en trinnvis utvidelse. Fagfolkene foreslår i første omgang å starte med området som kalles Bilfritt Byliv innenfor Ring 1, og så utvide sonen til å inkludere Ring 2, sier miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) til avisen.

— Stenger folk inne med bilene sine

— Målet er å utrede alternativene slik at dette kan implementeres i løpet av 2026 i Ring 2, og i Ring 1 innen utgangen av neste år, sier Berg.

Det bor i dag 155.000 mennesker innenfor ring 2 i hovedstaden.

Planene forutsetter at staten gir grønt lys. Oslo kommune har i dag ikke egen myndighet til å opprette en nullutslippssone, men regjeringen har signalisert at den vil åpne for noen prosjekter i Oslo og Bergen.

Høyre i Oslo sier at de ikke vil gå med på en så rask innføring av de nye forbudene.

— Forbud mot bensin- og dieselbiler innenfor ring 2 allerede i 2026 kommer Høyre ikke til å bli med på. Det vil i praksis stenge folk inne med bilene sine, sier partiets miljøpolitiske palsperson i bystyret, Nicolai Øyen Langfeldt (H).

Powered by Labrador CMS