Utestedet Internasjonalen har ligget i Folketeaterbygningen i tjue år.
Utestedet Internasjonalen har ligget i Folketeaterbygningen i tjue år.

Internasjonalen legges ned etter tjue års drift

Det velkjente utestedet ved Youngstorget stenger dørene.

Publisert

Det melder Aftenposten fredag formiddag. 

– Det er vemodig. Men det er en tid for alt, sier Paal Mangerud, som har vært medeier de siste 15 årene, til avisen. 

Stefan Johan Jansen og Jesper Lind sto i spissen da Internasjonalen ble etablert for ganske nøyaktig tjue år siden.

– Ikke ønsket

– Dette er ikke noe man egentlig ønsket, men det er sånn det er i disse dager, legger Mangerud til overfor avisen og forklarer at etterdønningene av pandemien er en del av grunnlaget for beslutningen.

«Internasjonalen åpnet dørene i desember 2003, etter at fem kamerater fant ut at de ville starte bar. De fem hadde bakgrunn fra Mono, Øya, Cafe con Bar og mange andre steder. Det virket naturlig å lage et utested i industriell østeuropeisk funkisstil, i og med at lokalet lå i Folketeaterbygningen – en bygning med lange og stolte tradisjoner for arbeiderkultur», heter det om bakgrunnen for oppstarten på utestedets egne nettsider.

Musikk- og konsertscene

Etter to tiår, er det nå imidlertid slutt for utestedet som i løpet av årene det har eksistert har blitt en aldri så liten institusjon ved Youngstorget.

NRKs «Lydverket» brukte Internasjonalen som fast innspillingssted for musikkprogrammet, som ble lagt ned i 2012, i lengre tid. 

Utestedet har også vært konsertscene for flere velkjente hovedstadsfestivaler som bransjefestivalen by:Larm og under arrangement i tilknytning til Øyafestivalen – og senest nå nylig i forbindelse med Oslo World Music Festival i november.

Powered by Labrador CMS