SE VIDEO

Video: Ingrid Eriksen

Mørk skapning lusket rundt utenfor hos Ingrid (25): – Jeg fikk ikke sove siden jeg ikke klarte å skjønne hva dette kunne være

– Jeg våknet tilfeldigvis opp i tretida på natta på grunn av støy fra noen måker utenfor. Da jeg skulle lukke vinduet, så jeg en mørk skikkelse i gata.

Publisert

Det sier Ingrid Eriksen (25) som bor ved Fangene på fortet-lokalene i Nydalen. Men dyret forsvant fort inn en sidegate, forteller hun.

– Jeg fikk ikke sove siden jeg ikke klarte å skjønne hva dette dyret kunne være som vandret rundt på natta. Jeg gikk derfor bort til vinduet igjen litt senere. Da kom det som viste seg å være en bever plutselig ut av noen busker.

– Fikk vondt av den

Det er ikke hver dag man ser en bever luske rundt i byen.

– Dette er første gang jeg ser en bever, så jeg syns det så klart var veldig facinerende. Deretter fikk jeg jo veldig vondt av den, da jeg vil tro at den har gått seg litt vill. Å se en bever i Oslo vil jeg anta ikke er helt dagligdags, sier Ingrid.

– Jeg var ikke den eneste som ble stående å se på beveren. Det var også noen gutter utenfor som hadde fått øye på den. På slutten av videoen går beveren i retning Akerselva, så forhåpentligvis fulgte den elven og kom seg til sitt rette element, fortsetter hun.

– På jakt etter sted å bo

– Når du er en bever og skal finne et sted å bo, har du bare to steder å gå. Enten den ene veien langs elva, eller den andre. Det er ikke så ofte man ser bevere i byen, sannsynligvis var denne beveren på jakt etter et sted å bo, tror zoolog Petter Bøckman ved Naturhistorisk museum.

OSLO, NORGE 20210514. Zoolog Petter Bøckman.
Zoolog Petter Bøckman bekrefter at det ikke er vanlig å få øye på bevere i byen.

Han forteller at det var en bever i Frognerparken for et par år siden. Også på Frysja er det bevere av og til.

– Bevere er vanligvis ekstra sky og spurter ut i vannet om det kommer et menneske i nærheten. Beveren kan også ha vært veldig sulten, syk eller et nysgjerrig ungdyr. Der ligner dyrene på oss mennesker. Normalt, om du kan gå bort til et vilt dyr, har den et alvorlig problem, sier han.

Powered by Labrador CMS