Trekronen var blitt tung og grunnen mettet etter alt regnet de siste dagene. Dette førte til at det gamle treet datt over ende.

70 år gammelt tre veltet i Botanisk hage

Gartneren i Botanisk hage mener at våte forhold er en mye vanligere årsak til at trær faller. – Derfor er det viktig å være oppmerksom på at grener og trær kan ha stor risiko for å falle i regn og uvær, sier han.

Publisert

– Vi ser ikke så sjelden at trær velter når det blir veldig vått i grunnen, sier hagens gartner og arborist Andreas Løvold til Naturhistorisk museum

Det gamle treet som falt over ende i Botanisk hage tirsdag formiddag skal ha vært omkring 70 år gammelt. 

– Viktig å være oppmerksom

Løvold mener at våte forhold er en langt vanligere årsak enn vind, når trær velter. Det gjelder både i hager og parker og i naturen.

Gartner Andreas Løvold med gartnerbil rydder opp etter treet som falt.

– Derfor er det viktig å være oppmerksom på at grener og trær kan ha stor risiko for å falle i regn og uvær, både hos oss og ellers, sier Andreas Løvold.

Treet som veltet var av arten tindved, og nå skal den nederste del av stammen bli bevart.

Vil sette nye skudd og leve videre

Treet var ett av to tindvedtrær som sto ved et stikryss mellom Tøyen hovedgård og magnolialunden. 

Heldigvis var det ingen mennesker i nærheten da det digre treet veltet over gangveien.

Tindved vokser vilt flere steder i Norge, spesielt langs kysten mellom Trøndelag og Troms.

– Akkurat dette treet var omkring 70 år gammelt. Vi lar de nederste tre–fire meterne av stammen stå igjen som et biologisk element. Sannsynligvis vil det sette nye skudd og leve videre, sier Andreas Løvold. 

Tindvedtre har små oransje frukter, kalt tindvedbær, som blant annet kan brukes til syltetøy og gele. I Botanisk hage vokser det tindved flere steder.

Powered by Labrador CMS