Helene Marjavara Inselseth, flankert av Elise Kvandal (t.v.) og Lise Lehn-Pedersen, etter siste trening på Nordre Åsen

Skeidkaptein Helene Marjavara Inselseth sier takk for seg. — Skeid har rett og slett blitt en jæskla stor del av livet mitt

Etter ni år som en del av Skeids A-lag, takker nå kaptein Helene Marjavara Inselseth (29) av. Snart går flyttelasset fra Sinsen og vestover til Førde, der det venter en turnustilværelse som ferdig utdannet lege.

Publisert

her — Jeg gikk på idrettshøyskolen og forsøkte meg i andre klubber i Oslo først. I Skeid fant jeg et godt miljø, og jeg har blitt glad i laget og jentene her. Fotballen i Skeid har rett og slett blitt en jæskla stor del av livet mitt, sier den avtroppende kapteinen, som også avslører at det har kommet noen tårer i forbindelse med avgjørelsen. Hun håper at hun en dag kan returnere til klubben.

Torsdag var siste trening med gjengen, men allerede i mars kan det komme til et slags come-back. Skeid er som vinnere i futsalserien i Oslo kvalifisert til sluttspillet som består av landets beste lag.

Inselseth er kjent for sin arbeidsmoral og store innsats på banen, og ikke minst for aldri å droppe en trening eller et sosialt treff.

Den naturlige kapteinen

— Helene har alltid vært den naturlige kapteinen på laget. Det beste med Helene er at vi vet at hun alltid, både i kamper og på trening, gir alt. Hun går alltid foran med sin arbeidsmoral. Det inspirerer oss andre på laget, sier Lise Lehn-Pedersen, en annen av Skeids veteraner.

Etter at hun kom til Skeid i 2013, har Helene Marjavara Inselseth sett at damelaget har fått en mer sentral rolle i klubben. Likevel mener hun at det fortsatt er en vei å gå.

— Vi har lagt ned et stort arbeid på sosiale medier, for å få folk til å se oss og komme på kampene våre, sier hun.

Som høydepunkter i skeiddrakta, fremhever Inselseth de to opprykkene hun har vært med på, samt fjorårssesongen som inneholdt, med ett unntak, utelukkende seire.

— Det var også et høydepunkt at vi vant OBOS-cup, Oslomesterskapet, foran et fullsatt Valhall, sier hun.

Powered by Labrador CMS