The Magic Brothers, Mats Holm og Thomas Jørstad Pettersen får god hjelp av Casper, Petter og Selda i luke 5 på Torshovbyens levende julekalender.

Den levende julekalenderen i Torshovbyen er blitt en kjempehit! Hver dag samles spente barn, unge, voksne, eldre og hunder

Torshovbyens levende julekalender har blitt tatt i mot med åpne armer av folket på Torshov. Hver ettermiddag fram til jul samles folk for en kulturell opplevelse. En liten prat med naboen. Eller kos med naboens hund. Dette er en julekalender som inneholder både kultur og samhold.

Publisert

Torshov kultur- og miljøsenters levende julekalender har blitt en kjempehit!

Hver dag klokken 18.00 presis blir en luke i julekalenderen åpnet er sted i Torshovbyen. Ut av luka spretter en kulturopplevelse til glede for alle fremmøtte!

— Vi frivillige løper rundt for å hjelpe Hilde. Hilde er i førersetet, og vi er som nissens gode hjelpere, sier Gro Elin Hansen. Hilde er, Hilde Brinchmann (39), primus motor og initiativtager til julekalenderen.

Håpet på 50 - det kom fire ganger så mange

Barn og voksne, unge og gamle og små og store hunder samles på adressen som har blitt oppgitt som julekalendersted.

Ti minutter før klokken 18 har det kommet noen få. Men så strømmer det plutselig på med tilskuere!

Litt forsiktig dukker folk fram rundt hushjørnene, for så å samles forventningsfulle foran kalenderluka. En barnestemme roper «Nå er klokka seks», og luka åpnes.

1.000 eksemplarer av kartet var ikke nok. Den levende julekalenderen har blitt en stor schlager på Torshov

— Jeg har hentet ideen fra Gamla Stan i Stockholm da jeg bodde der. De har i tjue år hatt sin levende julekalender, sier Hilde Brinchmann.

— I fjor, da vi startet opp på Torshov, lurte jeg på om det kanskje kunne komme mellom 15 og 50 personer. Det kom mange fler, forteller hun.

Kart over arrangementsstedene ble lagt ut på strategiske steder på Torshov. De 1.000 kartene over julekalenderen ble revet bort, og nå er neste opplag i ferd med å bli delt ut.

— Liker jula og liker å treffe folk

På en vanlig, hustrig og mørk førjulskveld kommer mellom 150 og 200 mennesker for å se på dagens luke i den levende julekalenderen.

— Jeg liker jula, og jeg liker å komme ut og treffe folk. Jeg dette er tredje gangen i år at jeg møter opp. Det er ikke så lang vei, jeg bor i Strykejernet, sier Nina Baastad (56) og peker nedover mot Jolly Kramers-Johansens gate og blokka med tilnavnet Strykejernet.

På søndag var det Kari Svendsen som dukket opp med banjoen sin i julekalenderen.

På mandag var det The Magic Brothers Mats Holm og Thomas Jørstad Pettersen som sammen med medhjelperne Casper, Petter og Selda underholdt med julesang.

Mellom 150 og 200 mennesker møtte opp for å være med på åpningen av luke nummer 5. Denne kvelden var det Edvard Griegs alle som var åstedet.

— Torshov kultur- og miljøsenter har sitt utspring i kampen for å bevare Torshovtoppen. Det er en masse kreative folk på Torshov, sier Hilde Brinchmann.

— Det finnes mye kreativitet bak vindusglassene her, sier hun og snur seg rundt og peker med på alle blokkene rundt kveldens julekalenderåpning.

Powered by Labrador CMS