En fest på Oppsal med flere deltakere under 18 år førte til politiutrykning i natt.

Politiet anmeldte åtte personer etter fest på Oppsal natt til lørdag

Oslopolitiet melder om en en forholdsvis rolig natt til tross for mildere vær og mange mennesker i parkene. Det var kun festen på Oppsal som førte til utrykning og anmeldelser.

Publisert

Oslo-politiet meldte om festen, som fant sted på en privatadresse, rett før klokka 03.00.

Ifølge Oslos koronaforskrift er det «forbudt å ha mer enn to personer, utover husstanden din, på besøk samtidig».

Festdeltakere under 18 år

Operasjonsleder Marita Aune sier til VårtOslo at det har vært en forholdsvis rolig natt for oslopolitiet, og at det kun var festen på Oppsal som førte til utrykning og anmeldelser. Andre meldinger om feststøy i parker og på privatadresser førte ikke til utrykning, men er notert i rapporten fra nattskiftet.

— Politiet fikk i utgangspunktet melding om at det var ti personer på festen på Oppsal, men da politiet kom til stedet fant de kun åtte. Alle åtte ble anmeldt for brudd på smittevernsreglene, og mange av festdeltakerne var under 18 år, sier Aune.

— Ekstra viktig å følge reglene

— Har dere noen oppfordring til folk som har lyst til å samles ute i den litt mildere vårnatta?

— Det er ekstra viktig at alle følger gjeldende regler fra stat og kommune. Det er varmere i været og flere trekker forståelig nok ut og møter folk. Politiet vil fortsette å patruljere i parker og friområder og vi vil agere på meldinger vi eventuelt måtte få inn, sier operasjonslederen.

Hun understreker at helgen på langt nær ikke er overstått, og at det kan bli travlere for politiet.

— Vi oppfordrer folk til å sette seg inn i Oslos koronarestriksjoner og forholde seg til dem, men det er ikke forbudt å nyte sola, oppfordrer Aune.

Gjeldende koronaforskrift er gyldig fra 16. april til og med 29. april.

Powered by Labrador CMS