nic waals institutt skulptur, Sigve Knutson
De ansatte ved Nic Waals Institutt feiret 70-årsdagen med avdukingen av en flott skulptur på utsiden av det ikoniske bygget på Tåsen.

Barnepsykiatrisk klinikk på Tåsen feiret sine 70 år med en leken skulptur

– Jeg håper skulpturen vil skape glede og lekenhet hos de over tusen barn og unge som kommer hit for behandling for psykiske lidelser hvert år, sier kunstner Sigve Knutson.

Publisert

 Skulpturen «Aluminium Sculpture no. 3, 2023» er ikke laget for å klatre på, men er dimensjonert for å tåle det, noe som kom godt med da kunstner Sigve Knutson selv måtte klatre opp i skulpturen for å få den avduket.

Det er 70 år siden Nic Waals Institutt ble grunnlagt på Tåsen, av barnepsykiateren Nic Waal, som av mange blir ansett som mor til norsk barne- og ungdomspsykiatri.

Nic Waals Institutt gir behandling til barn, unge og familier i flere av Oslos bydeler, og antallet pasienter har økt kraftig de siste årene.

Sigve Knutson klatrer i skulpturen sin under avdukingen på Nic Waals institutt.
Kunstner Sigve Knutson måtte opp og klatre i skulpturen sin under avdukingen på Nic Waals institutt.

En pioner innen psykiatri

Institusjonen utdanner også barnepsykiatriske fagfolk og har hatt stor innflytelse på utviklingen av barne- og ungdomspsykiatrien i Norden.

Den faglige pionerarven holdes høyt, og Nic Waals Institutt var først i Norge med oppstart av såkalte FACT Ung-team.

Instituttet driver også et hjemmesykehus for psykisk syke barn med behov for akutt og intensiv helsehjelp. 

Samlet seg avdukingen

70-årsdagen ble markert av de ansatte, som samlet seg ved avdukingen av skulpturen i Spångbergveien 25.

Sigve Knutson har hatt to utsolgte separatutstillinger ved Gerhardsen Gerner i Oslo, i tillegg til blant annet Bomuldsfabrikken i Arendal og Carwan Gallery i Athen. Sørlandets Kunstmuseum og Haugar Kunstmuseum har kjøpt inn verk av ham.

Powered by Labrador CMS