Dykkerbil fra Oslo brann- og redningsetat parkert i sørenden av Steinbruvann på Grorud. En person som ble funnet livløs i vannet tirsdag ettermiddag er bekreftet død.

Politiet: Bekreftet omkommet etter å ha blitt funnet livløs i vannet

Det ble utført livreddende førstehjelp på stedet.

Publisert

Oslo-politiets operasjonssentral meldte like før klokken 16.00 om funn av en livløs person.

– Vi er med flere patruljer på Steinbruvann etter melding om funn av livløs person i vannet. Vi har akkurat tatt vedkommende opp av vannet og starter livreddende førstehjelp, opplyste operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt.

Politi ved bredden av Steinbruvann.

– Det jobbes med vedkommende, la hun til noe senere. Luftambulansen var da på stedet.

Var alene

– Vedkommende som ble tatt opp av vannet har dessverre omkommet, opplyste operasjonsleder Sandnes i en melding til pressen klokken 16.16.

Det ble da jobbet med å kontakte de pårørende, ifølge politiet, som foreløpig ikke vil gå ut med kjønn eller alder på den avdøde, men kunne meddele at det ikke dreide seg om et barn.

Politiet på stedet tirsdag ettermiddag.

– Det skal ikke ha vært flere sammen med den omkomne. Årsak er uvisst, og vi etterforsker saken på vanlig måte, avsluttet operasjonslederen, som opplyste om at meldingen til politiet kom inn klokken 15.48.

Funnet av turgåer

Senere opplyser politiet at det dreier seg om en godt voksen kvinne, men politiet har ikke ønsket å gå ut med alder ennå.

– Det var en voksen kvinne. Vi har avhørt vitner og foretatt åstedsundersøkelser. Det er ikke noe per nå som tyder på at hun er utsatt for noe kriminelt, sier krimleder Thomas Enger til VG.

– Det var en annen person som var i området på tur som fant vedkommende, sier innsatsleder Svend Bjelland i politiet til NRK.

Powered by Labrador CMS