Narvik-keeper Daniel Ingvaldsen hadde god kontroll på Grüner-angrepene lørdag kveld.

Grüner-opprykket fikk bråstopp - tre strake tap gir nytt år i 1. divisjon

Etter en sterk start på opprykkskvalifiseringen raknet det for Grüner hockey i de siste og avgjørende kampene.

Publisert

Med alt i egne hender før den siste kvalikkampen til spill i eliteserien neste sesong, kunne Grüner feire opprykk om de slo Narvik hjemme på Dælenenga lørdag kveld. Med store skadeproblemer før skjebnekampen, ble det desverre nok et år på nest øverste nivå for Løkkas hockeyhelter.

Det etter en kamp hvor gutta i sort og lilla hadde levert langt under par og manglet flere sentrale spillere. Nå er spørsmålet hvor mange av dagens spillere som blir med videre på norsk hockeys nest øverste nivå.

– Kanskje ble forventningene for store

Da sluttsignalet gikk i Grüner ishall, og resultattavla viste 7-2 til gjestene fra Narvik i lørdagens avgjørende opprykkskamp, var skuffelsen til å ta og føle på hos fans og spillere i Løkka-klubben. 

Det som hadde startet så bra, med to seire mot alle odds mot eliteserielagene Ringerike og Comet, ble til slutt til en eneste stor tristesse for en klubb som før sesongen hadde som mål å vinne serien.

Det ville seg ikke for Grüner-spillerne lørdag.

Lørdag var da likevel langt fra det nivået de viste i de to første kampene i kvallifiseringsspillet, og hva som har skjedd i de siste kampene er vanskelig å si.

– Vi teller opp til slutt. Mange gleder, med erfaring og utvikling for mange unge spillere. Samt noe bitter lærdom, som vi vokser av! Vi kan krysse av for en godkjent sesong med spill om Elitehockeyligaen helt til siste slutt, sier hockeylagets daglige leder, Trond-Erik Larsen, på Facebook etter kampen.

– Kanskje var det bedre å være underdog. Kanskje ble forventningene for store etter de to første kampene, sier ekspertkommentator i TV2 og Grüner-legende, Sebastian Skaar til VårtOslo.

Et år til i første

Tapet gjør at gutta fra Løkka nå må belage seg på nok et år i første divisjon. Hva det vil si både for spillerstall og klubbens ambisjoner er det enda for tidlig å si noe om, men det som står klart etter årets sesong er at dette laget har vist mye som er verdt å bygge videre på framover.

Her er det i hovedsak unge og lokale norske gutter som sammen har dratt lasset gjennom en sesong som selv uten opprykk ikke må kalles en fiasko. Starten var veldig bra, men siden nyttår har resultatene vært svært varierende. 

Så gjenstår det å se hvor mange av de lovende unggutta som forblir i klubben, når det er kjent at eliteserieklubber som blant annet Stjernen og Lørenskog kan finne på å forsøke seg på noen av dagens Grüner-spillere.

Det førte også til at laget måtte ut i en ekstra kvalifiseringsrunde for i det hele tatt å komme seg til det kvalifiseringsspillet som ble avsluttet med tap lørdag.

Etter kampen var skuffelsen så stor i Grüner-leiren at ingen ønsket å stille til intervju med VårtOslo.



Powered by Labrador CMS