STILLER TIL VALG

Geir Storli Jensen
Et sjeldent øyeblikk med barnefri for Geir Storli Jensen, tatt på sykkeltur i mellom Lier og Spikkestad. Til venstre kona, Hanna Thun Svean.

Geir (34) stiller til valg for MDG: – Pappa-perm må være noe av det aller beste med Norge

– Det er jo dessverre ikke overraskende, men veldig skremmende å se hvor fort verden blir varmere nå, sier Geir (34) som stiller i høsten kommunevalg.

Publisert

Geir Storli Jensen (34) bor på Hasle og er dommer i Forliksrådet og bydelsutvalgsleder for bydel Grünerløkka. I høstens lokalvalg stiller han til valg som 1. kandidat for Grünerløkka MDG i bydelsvalget.

– Hvor gikk sommerferien og med hvem?

– Det var vår første sommerferie med barn, og gikk med elbil til slekta i Trondheim og hytta i Åfjord. Å feriere med en ettåring tar på, så resten av ferien var vi hjemme og hygga oss i byen.

Kandidat til kommunevalget

Hver dag frem til kommunevalget den 11. september kan du lese et nytt intervju og bli bedre kjent med en av kandidatene til årets lokalvalg gjennom VårtOslo-spalten «Stiller til valg». I Oslo er det valg både til bystyret og byens 15 bydelsutvalg denne høsten.

– Hvilken hendelse og/eller person fikk deg til å engasjere deg i politikken?

– Jeg er friluftsmenneske og har alltid hatt et engasjement for naturen og klimaet. Jeg var ikke aktiv i politikken og stemte litt forskjellige partier, fordi jeg ikke fant noen som hadde de samme prioriteringene som meg. I 2011 oppdaget jeg Miljøpartiet De Grønne og ble med som frivillig i valgkampen, hvor vi for første gang kom inn i Oslo bystyre. Siden har det bare gått en vei!

– Hvilken arbeidsdag var den beste så langt i år?

– Jeg har hatt pappa-perm i noen måneder nå, så jeg må nesten si en av de fineste solskinnsdagene i starten av juni, da jeg hadde med guttungen på en lang sykkeltur i Nordmarka. Det er vanskelig å slå.

– … og hvilken var den tøffeste å komme igjennom?

– Det ble noen dager i våres med lite nattesøvn, hvor det var seigt å holde seg våken de siste timene av arbeidsdagen.

– Hva lokket frem det største smilet hos deg i år?

– Isak på ett år.

Geir Storli Jensen
Overnatting i Alvdal på bilferie til Trondheim sammen med sønnen Isak.

– … og hva klasket du deg selv i pannen av?

– Miljøvernminister Espen Barth Eide. Regjeringen lovte at klima og natur skulle være rammen rundt politikken, men siden da har de nesten ikke gjort annet enn å åpne oljefelt og bygge motorveier i verna natur.

– Hvilken beslutning var den viktigste du har tatt i år?

– Å ta permisjon også fra politikken, ikke bare fra jobben. Politikken er viktig, men det har vært veldig fint å kunne bare være pappa i mange måneder. Pappa-perm må være noe av det aller beste med Norge.

– … og når tok du feil og måtte korrigere kursen?

– Det skjer nesten hver uke. Både på jobben og i lokalpolitikken lærer jeg masse av å diskutere med kollegene mine.

– … og når skulle du ha holdt munn?

– Jeg prater generelt alt for mye, så det er nok ganske ofte jeg kunne holdt mer kjeft.

– Hvilket tall reagerte du på i år?

– Alle temperatur-rekordene. Det er jo dessverre ikke overraskende, men veldig skremmende å se hvor fort verden blir varmere nå.

– … og hva vil du gjerne endre hurtigst mulig i Oslo?

Jeg skulle ønske vi kunne fått til å lage et værested for rusavhengige og en mer human ruspolitikk, som kunne skapt bedre liv for de som sliter med rus.

Powered by Labrador CMS