Sean-Michel Sunnqvist, Sebastian Laborri Christiansen og Sander Frøberg jubler etter at Grüner har fått nok en sesong i norsk hockeys eliteserie.
Sean-Michel Sunnqvist, Sebastian Laborri Christiansen og Sander Frøberg jubler etter at Grüner har fått nok en sesong i norsk hockeys eliteserie.

Fra dypeste mørke til paradis på to timer. Grüner overlevde i ishockeyens eliteserie

Grüner og Manglerud Star overlever begge i norsk ishockeys toppserie også neste år. — En deilig følelse, sier Grüners Tobias Skuterud.

Publisert

Etter en marerittstart, hvor Grüner hockey lå under med 2-0 etter en periode, i kveldens siste kvalifiseringskamp for spill i neste års toppserie, klarte Løkka-laget å komme tilbake.

Til slutt tapte de 3-2 etter spilleforlengelse mot byrival MS. Resultatet betød likevel at de to oslolagene beholder plassene i Fjordkraftligaen også neste år.

— Jeg har ikke ord. Dette er bare helt ubeskrivelig deilig, jubler visekaptein Joachim Sommer Nielsen etter matchen.

— Utrolig viktig for klubben

Et nedrykk ville bety både økonomiske og sportslige utfordringer for den lille hockeyklubben på Dælenenga neste sesong. Torsdagens resultat var derfor en svært viktig vitamininnsprøytning foran nok en sesong på glattisen.

— Dette var utrolig viktig for Grüner som klubb. Jeg synes så absolutt vi har fortjent å beholde plassen etter den sesongen vi har hatt, sier Sommer Nielsen.

MS-keeper Lars Haugen hadde en god kamp mellom stengene.
MS-keeper Lars Haugen hadde en god kamp mellom stengene.

Spesielt godt fornøyd kan Grüner-gutta være med at de har stått kvalifiseringsspillet ut til tross for mye sykdom i laget.

— Det er imponerende å se hva gutta klarer å yte til tross for at mange av dem sliter med luftveisinfeksjoner og pusteproblemer Det er bare rått hvilken innstilling de har vist de siste ukene, sier en meget fornøyd hovedtrener Morten Elverud.

— Perfekt å avgjøre

Spesielt morsomt at en av de litt glemte spillerne, skulle vise seg å bli helten som utliknet slik at Grüner sikret et uavgjortresulat ved full tid.

Tobias Skuterud er ikke av de som ofte stjeler de store overskriftene, men torsdag kveld var han den virkelige helten hos hockeyfansen på Løkka.

— Det var utrolig deilig å få den pucken inn. Det er dette vi har jobba for de siste tre ukene. Akkurat nå føles det bare helt fantastisk at vi greide å overleve, sier han.

Tobias Skuterud (t.h) ble ampens store helt. Her misser han på en kjempesjanse i andre periode.
Tobias Skuterud (t.h) ble ampens store helt. Her misser han på en kjempesjanse i andre periode.

Nå ser spillerne fram mot litt ferie før sesongoppkjøingen starter over sommeren.

Torsdag kveld var det ikke mange som ville snakke om sin egen framtid, men viktigheten av at både Grüner og MS overlevde på øverste nivå i norsk hockey, ville de gjerne snakke om.

— Det er utrolig viktig for oslohockeyen at vi har tre lag i toppserien. Det er veldig bra både for sportslig utvikling og for å sikre rekrutteringen til sporten her i byen, mener Lille Tøyen-borgeren Joachim Sommer Nielsen.

Svak start - god avsluttning

Matchen i seg selv ble ikke noen veldig stor forestilling, men gjestene fra Manglerud tok kommandoen fra start. Etter vel ti minutter hadde Steffen Thoresen og Keegan Milligan sørget for at det så veldig mørkt ut for hjemmelaget.

Utover i kampen fant hjemmelaget mer og mer tilbake til det gode spillet de i perioder viste mot Comet på tirsdag, men det skulle ta lang tid før de klarte få pucken inn bak en meget opplagt Lars Haugen i MS-buret.

Det tok tid før Grüner fant veien til nettmaskene torsdag kveld Her er det Nicolai Eliesen som mislykkes.
Det tok tid før Grüner fant veien til nettmaskene torsdag kveld Her er det Nicolai Eliesen som mislykkes.

Først ti minutter ut i den siste perioden skulle hjemmelaget få sin første scoring ved Sebastian Laborri Christiansen. Da øynet hjemmefansen et håp, og da Tobias Skuterud utliknet vel tre minutter senere, nesten løftet taket seg i Grüner ishall.

Dermed var det ikke så farlig at hviterussiske Andrei Kastsitsyn ga MS seieren i spilleforlengelsen.

Kampfakta

Grüner - Manglerud Star = 2-3 etter spilleforlengelse (0-2 , 0-0, 2-0, 0-1)

Grüner ishall

Hoveddommere: Owe Lüthcke /Robin André Berg

1.per: 0-1 09:33 Steffen Thoresen (Joachim Hermansen) 0-2 13:46 Keegan Milligan (Hermansen / Mats Aleksander Henriksen)

2.per: Ingen

3.per: 1-2 50:03 Sebastian Laborri Christiansen (Marius Carho Hansen / Christoffer Gozzi) 2-2 53:32 Tobias Skuterud (Vetle Salsten / Sean-Michel Sunnqvist)

S.d 2-3 60:46 Andrei Kastsitsyn

Utvisninger: GRÜ: 5x2min MS: 5x2min

Grüners beste spiller - Sean-Michel Sunnqvist

Powered by Labrador CMS