Sportsklubben 09-bryterne Oskar Marvik, trener PiotrTroczynski, Snorre Harsem Lund og Exauce Mukubu håper på medaljer i bryte-VM i Oslo den kommende uka.

"Tåsenplogen" og lagkameratene jakter VM-gull på Jordal neste uke. — En guttedrøm som går i oppfyllelse

Tre Sportsklubben 09-brytere kan ta medaljer i bryte-VM som starter på Jordal Amfi lørdag. — Alt henger på trekningen, mener Exauce Mukubu.

Publisert

I høstferien er det klart for en historisk begivenhet på Jordal Amfi. For første gang på 30 år arrangerer Norge et verdensmesterskap i bryting. Og ikke bare arrangerer hovedstaden mesterskapet, men hovedstadsklubbene har også medaljesjanser i kamp mot verdens beste.

Hos den tradisjonsrike Sportsklubben 09 på Dælenenga har man mest tro på tungvekteren Oskar "Tåsenplogen" Marvik (130kg), men også førstereisgutta Snorre Lund Harsem og Exauce Mukubu kan overraske med medaljer.

Mye henger på trekningen

— Alle disse tre gutta har muligheter til å ta medaljer om de ha dagen og er heldige med trekningen, sier leder i Sportsklubben 09, Håvard Solli Bergheim, til VårtOslo.

Trekningen i bryting er nemlig ikke seedet på noe vis. Det vil si at du i inneledende kamper kan møte de tre vanskeligste motstanderne i din egen vektklasse om du er riktig så uheldig.

— Jeg tenker egentlig ikke så mye på hvem jeg kan møte. Det dreier seg mer om å tenke på seg sev og hvordan du kan gjøre det best mulig ute på matta, sier brytekometen Ecauce Mukubu (77kg).

Mukubu har kommet som et skudd denne sesongen og har sølv fra junior-VM og bronse i junior-EM å se tilbake på.

— Det skal bli veldig morsomt å få prøve seg mot de aller beste på hjemmebane. Det er det ingen tvil om, sier han.

"Tåsenplogen" vil revansjere OL

Denne sesongen var OL kanskje den aller største drømmen for tungvektsbryteren Oskar Marvik. Mannen med kallenavnet "Tåsenplogen" drømte om medalje i Tokyo, men noen tur til Japan ble det aldri. Koronasykdom ødela for oppkjøringen, og dermed kom han seg ikke videre OL-kvalifiseringen.

Oskar "Tåsenplogen" Marvik drømmer om gull i 130-kilos klassen under bryte-VM på hjemmebane i Oslo i høstferien.

— Det var kjedelig å miste OL, men nå er jeg tilbake i form og skal gjøre det jeg kan for å få med meg en VM-medalje, smiler han.

Og for alle de tre 09-bryterne blir det å delta i et verdensmesterskap på hjemmebane noe helt spesielt.

— Dette blir en guttedrøm som går i oppfyllelse. Det å kjempe om VM medaljer på hjemmebane med venner og familie blir noe helt spesielt sier Snorre Harsem Lund.

Bryter mot slutten av uka

Arrangementet starter allerede lørdag og varer ut den uka skolene i hovedstaden har høstferie. For Løkka-bryterne begynner alvoret først i slutten av uka med innledende kamper i de letteste klassene torsdag og finaler på fredag. Kommer "Tåsenplogen" til finalen i den tyngste klassen, skal han i ilden også lørdag.

— Det er utrolig stort å få et slik mesterskap hittil Oslo. Du skal huske at på verdensbasis er bryting en av verdens største sporter. Nå håper jeg virkelig publikum kjenner sin besøkelsestid, sier Marvik.

Powered by Labrador CMS