Exauce Mukubu fra Sportsklubben 09 med bronsemedalje og diplom etter bryte-EM for junior i Tyskland.

Løkka-klubben Sp 09 kan juble over mer edelt metall! Exauce (19) tok bronse i bryte-EM

— Jeg tenker ikke så mye på hvem som står på den andre siden av matta, sa stortalentet Exauce Mukubu (19) før bryte-EM for juniorer. Lørdag kveld kunne både han og Løkka-klubben Sp 09 juble over en bronsemedalje.

Publisert

— Jeg har ikke fått snakket med Exauce ennå, sier leder Håvard Solli Bergheim i Sportsklubben 09 til VårtOslo sent lørdag kveld.

Jublende glad kunne Bergheim konstatere at nok en Sp 09-bryter har tatt hjem edelt metall til den ærverdige klubben på Grünerløkka. Exauce Mukubu bryter i 77-kiloklassen og kommer nå hjem med bronse fra junior-EM.

Nærmest lovet medalje før avreise

— Exauce er et utrolig talent som vi kommer til å høre mye om i tiden som kommer, sier Bergheim.

Før bryte-EM for juniorer i Tyskland nesten lovet Mukubu medalje da VårtOslo møtte ham i treningslokalene på Dælenenga. Nå har han holdt løftet. Det ble bronse etter en solid innsats.

— Det er utrolig morsomt å bli tatt ut til EM. Jeg gleder meg virkelig til å konkurrere om medaljer i helgen, sa 19-åringen før avreise til Tyskland.

Under ledelse av Sp 09-trener Piotr Troczynski ble det akkurat som Mukubu trodde og håpet.

Exauce Mukubu (til v.) og trener Piotr Troczynski før avreise til bryte-EM for juniorer. Snorre Harsem Lund (til h.) måtte dessverre bli hjemme på grunn av et skadet kne.

I første kamp vant 19-åringen overlegent over greske Georgios Gkirnis, så fulgte en jevnere kamp og seier over rumenske Vasile Daniel Cojoc.

— I kvartfinalen møtte Exauce Alexandrin Gutu fra Moldova, som ble for sterk. Gutu gikk imidlertid til finalen, noe som sikret Exauce rekval i kampen om en plass i bronsefinalen, sier Håvard Solli Bergheim.

— Utrolig talent vi vil høre mye om

I kampen for å nå en bronsefinale var Exauce mer enn sterk nok. Han slo Aleksander Ilic fra Serbia 9-0 og var klar til å slåss for edelt metall.

— I bronsefinalen møtte han tyrkiske Yuksel Saricicek og vant 5-3 etter god bryting, sier en glad Sp 09-leder.

Nå ser Håvard Solli Bergheim og Sp 09 frem til bryte-VM for senior på Jordal i oktober. En av aktørene når verdenseliten kommer til Oslo kan fort være 19 år gamle Exauce Mukubu.

— Exauce er en utrolig spennende bryter som har en enorm eksplosivitet og som er uforutsigbar å møte som motstander. Et utrolig talent som vi kommer til å høre mye om i tiden som kommer, sier Sp 09-leder Bergheim.

Powered by Labrador CMS