Oskar 'Tåsenplogen' Marvik og Exauce Mukubu sikret seg hvert sitt NM-gull i bryting i Fredrikstad forrige helg.
Oskar "Tåsenplogen" Marvik og Exauce Mukubu sikret seg hvert sitt NM-gull i bryting i Fredrikstad forrige helg.

Igjen regnet NM-medaljene over Løkkas bryteklubb. 15-årige Ida imponerte med bronsemedalje, og både Oskar (27) og Exauce (21) tok gull

To gull, to sølv og tre bronsemedaljer ble medaljefangsten for bryterne fra Dælenenga-klubben Sportsklubben 09, under NM i bryting i Fredrikstad forrige helg. — Vi er der vi skal være, sier klubbleder Håvard Solli Bergheim.

Publisert

Opp gjennom historien har legendariske Sportsklubben 09 bryting med tilhold på Dælenenga, midt på Grünerløkka, produsert noen av landets største bryteprofiler. I norgesmesterskap etter norgesmesterskap har klubben vært blant de som sanker flest medaljer. Slik ble også fasit etter forrige helgs bryte-NM i Fredrikstad. Med seg hjem fra plankebyen tok 09-bryterne i alt syv medaljer.

Det gjorde den legendariske klubben til mesterskapets nest beste klubb.

15-åring imponerte med seniorbronse

Den største prestasjonen blant bryterne fra Grünerløkka stod 15-årige Ida Mykle for. I 62-kilos klassen gikk ungjenta, i sitt andre seniormesterskap, like godt bort og tok en bronsemedalje i 62-kilos klassen for kvinner. Det var en medalje som smakte ekstra godt for hele klubben.

— Dette var rett og slett imponerende. Ida er et utrolig brytetalent som kommer til å nå langt, mener leder for Sportskluben 09 bryting, Håvard Solli Bergheim.

15-åringen Ida Mykle (t.h) imponerte med en bronsemedalje i helgens bryte-NM. Her sammen med gullvinner Grace Bullen og sølvvinner Emily Ringstad.
15-åringen Ida Mykle (t.h) imponerte med en bronsemedalje i helgens bryte-NM. Her sammen med gullvinner Grace Bullen og sølvvinner Emily Ringstad.

Også klubbens andre kvinnelige deltaker, Sofie Puffo Jørgensen, gjorde sine saker bra i 68-kilos klassen, og med seg en bronsemedalje hjem fra Østfold.

Gull til stjernene

På herresiden var det klubbens storstjerner som nok en gang stod fram. Både 27 år gamle Oskar Marvik (130kg) og 21-årige Exauce Mukubu (87kg) tok hjem gullmedaljer. Spesielt Mukubu, som i 2022 vant U23 VM og som snurret rundt med verdenseliten i sin første sesong som seniorutøver, imponerte under kampene på matta i Fredrikstad.

I samme vektklasse tok lagkamerat Ruben Toftdahl også en bronsemedalje, slik at klubben nærmest tapetserte seierspallen i vektklassen.

Det ble et godt NM for utøvere og trenere fra Sportsklubben 09.
Det ble et godt NM for utøvere og trenere fra Sportsklubben 09.

Blant de tyngste gutta var det Oskar "Tåsenplogen" Marvik som nok en gang kunne dra hjem seieren etter en tøff finalekamp mot klubbkamerat Joakim Sandberg Rusvik.

Klubbens siste medalje gikk til sølvmedaljevinneren i 97kilos-klassen fra veteran VM 2022, Tom Rune Angel Ljosåk.

— Det er her vi hører hjemme

— I år slet flere av bryterne våre med skader og sykdom. Likevel klarer vi å bli nest beste klubb. Det er imponerende, og viser at vi har en veldig god bredde i troppen, sier Bergheim til VårtOslo.

Han er svært godt fornøyd med at dagens brytetalenter på Løkka følger opp resultatene fra sine forgjengere når det gjelder NM-medaljer.

— Vi viser igjen at klubben er der vi hører hjemme, øverst på resultatlistene. Nå gleder vi oss til fortsettelsen med denne gjengen samt et støtteapparat, tilskuere og klubbmiljø i verdensklasse, sier brytelederen.

Powered by Labrador CMS