Elpumpene på Rodeløkka har ikke akkurat blitt mottatt utelukkende positivt på Facebook. Beboer Elin Børrud foreslår likevel at det kan plantes ett tre for hver pumpe.

Beboere om de nye elpumpene på Rodeløkka: — Kablene er stygge og man kan snuble i de

I Tromsøgata og Dælenenggata kan elbilister nå lade bilene sine med såkalte elpumper. Dette til både positive og negative bemerkninger fra lokale. «Kablene kan være en snublefelle for folk som ser dårlig!» uttrykker en Rodeløkkabeboer på Facebook.

Publisert

Langs både Tromsøgata og i Dælenenggata på Rodeløkka er det nylig blitt satt opp ladestasjoner til elbiler. De kan minne om tradisjonelle bensinpumper, og kalles da elpumper.

Elpumpene er satt opp av kommunen og er ladestasjoner for elektriske biler. På noen av disse pumpene kan man maks stå en time og lade.

— Jeg synes generelt at dette gatearealet er dårlig utnyttet, utformet og skriker etter omsorg. Pumpene gjør ikke saken noe bedre, sier Rodeløkkabeboer Elin Børrud (60).

Hun påpeker at hun ikke har noe imot pumpene i seg selv, og ønsker heller ikke å erstatte pumpene med trær, men foreslår at det kan plantes ett tre for hver pumpe.

— Jeg foreslår at det minst plantes et tre for hver pumpe, og at det samtidig lages et regnbed som stopper en del av vannet som til tider flommer fra Carl Berner og ned i ‘dalsøkket’ på Rodeløkka, forteller hun videre.

«Snublefelle!»

I Facebookgruppen Rodeløkka vels nabolag har det kommet flere reaksjoner på de nye elpumpene, der noen viser sin misnøye, mens andre støtter de nye ladestasjonene.

Flere i Facebookgruppen Rodeløkka vels nabolag mener pumpenes kabler kan være potensielle snublefeller.

«Utrolig stygge.»

«Kablene er stygge og man kan snuble i de.»

«Supert tiltak. Og interessant at fire av dem er reservert taxi.»

«Kablene kan være en snublefelle for folk som ser dårlig!»

«Vanskelige lysforhold er det stadig for oss som ser dårlig. Reagerte på disse kablene som henger og slenger ut over fortauet med en gang jeg så dem.»

«Det er jo en dyd av nødvendighet. Det ser ut som at de har litt kapasitet i motsetning til de gamle sakteladerne (som blir ganske stressende når man har begrenset med lade-/ståtid på de fleste). De fleste som bor i byen kan ikke lade hjemme.»

«Ikke uenig og om vi samtidig kan få slutt på kjøring mot kjøreretningen i Langgata er det kanskje greit. Men stolpene bør få en beskyttelse mot fortauet slik at de ikke blir ei snublefelle for gående» svarer en på kommentaren over.

«Gjør alt for mye ut av seg!!! Ja til ladestasjoner som er mer diskret.»

«De ser litt rare ut, og jeg skjønner hvorfor folk vil ha beskyttelse rundt ledningene. Men hvis det er mer futt i disse enn de i Langgata og i Gøteborggata, så blir jeg glad.»

«Ser ut som noe fra LEGO »

Powered by Labrador CMS