— Å få folk til å kose seg uavhengig om de er her for å spille biljard eller ikke, det er målet, sier Henrik Olsson (37), mannen bak den nye baren.

Henrik (37) åpner Nordens største biljardhall med bar i Thorvald Meyers gate

— Målet er å gjøre om sporten til noe som først og fremst er gøy, sier Henrik Olsson (37) om Cue i Thorvald Meyers gate. Snart åpner det som blir Nordens største biljardhall med bar.

Publisert

Cue vil det være åpent for både profesjonelle utøvere og de som måtte ønske å ta seg en runde med noen venner en kveld.

— Å få folk til å kose seg uavhengig om de er her for å spille biljard eller ikke, det er målet, sier Henrik Olsson (37), mannen bak den nye baren.

Ambisiøst prosjekt

Olsson har lang erfaring innen utelivsbransjen. Han har startet og drevet flere barer som Sukkerbiten, Prindsen Hage og barprosjektet DialektMS Bjørvika.

Han er også en ivrig biljardspiller.

— Grunnen til dette prosjektet er å kombinere litt jobb og litt hobby, forteller 37-åringen.

Sammen med biljardmiljøet, blant annet Oslo Biljardklubb og Det norske Biljardforbund, er han nå i gang med et ambisiøst prosjekt som skal stå ferdig i mai.

Det jobbes for fullt med snekring, maling og oppsett av biljardbord, for at åpningen av Cue skal gå som det skal.

Diamond-bord står klare. — Det er mange som gleder seg til å spille på disse bordene, tror Henrik Olsson.

På biljardstedet i Thorvald Meyers gate vil det være opp til 36 biljardbord, og det krever mye plass. I tillegg til bar, lounge, en scene og egen dart avdeling, er hele lokalet på 1.500 kvadratmeter og vil være Nordens største av sin type.

Høykvalitet på biljardbordene

Stedet har en egen klubbavdeling for turneringer og mesterskap med proffe spillere, og en avdeling for de som vil komme innom og hygge seg med god mat, live musikk eller en uformell runde biljard.

Det vil også bli muligheter for amatørturneringer og booking av egne biljardrom for private arrangementer.

Kvalitet står høyt hos Cue. Produsentene av biljardbordene er Diamond, som lager bord for både VM og de store biljardturneringene.

— Det er mange spillere som gleder seg til å spille på disse bordene, forteller Olsson, som vil bli daglig leder for baren.

— Vil nå ut til folk flest

Han sier at biljard har et litt gammelt rykte på seg der det for noen kan virke skummelt å ta del i spillet i uformelle settinger.

— Noe av målet er å gjøre om sporten til noe som først og fremst er gøy. Litt morsommere, litt mer lett tilgjengelig, forteller han.

Olsson håper gjestene kan ta seg en runde med biljard i en hyggelig og inviterende setting, og at dette kanskje kan øke entusiasmen for sporten blant folk.

Vil ikke bli for nerdete: — Det er viktig å gjøre det bredt nok, sier Stian Rolighed Wasrud i loungedelen av Cue.

Det er Olssons partner Stian Rolighed Wasrud (34) som har i oppdrag å gjøre stedet bredt nok for dem som ikke er ivrige biljardentusiaster.

— Min rolle blir å få frem et element som når ut til folk flest, folk som ikke nødvendigvis er elitespillere, sier Wasrud.

Det er ifølge han viktig at dekor, farger, musikk og meny også kommer høyt på agendaen, for å vise at det ikke kun er biljard det er fokus på her. Dette skal det også være høy kvalitet på.

— Må ha på to hatter

Stian Rolighed Wasrud er ikke en ivrig biljardspiller selv, og jobber for at det ikke blir for mye fokus på spillet.

— Det er viktig å gjøre det bredt nok til at hvem som helst kan synes det er gøy, og at det ikke blir for nerdete, sier han.

Det er en hårfin balanse for Cue, der det skal tiltrekkes både vanlige bargjester og entusiaster for sporten. Et inviterende og retro interiørdesign, musikalske arrangementer og god mat er noe som skal bidra med å nå ut til allmennheten.

— Det er det som er så spennende! Vi må ta på oss to forskjellige hatter. Vi skal klare å verne både om det kommersielle og om sporten, forteller Olsson, som gleder seg til åpningen.

Cue blir å finne i Thorvald Meyers gate 11 og åpner iløpet mai.

Powered by Labrador CMS