Calle Spaberg Olsen (i midten) og resten av Grüner-spillerne kunne juble for en viktig hjemmeseier torsdag kveld.
Calle Spaberg Olsen (i midten) og resten av Grüner-spillerne kunne juble for en viktig hjemmeseier torsdag kveld.

Superduoen Leo (19) og Tobias (25) ga Grüner ishockey nytt håp om å overleve

Grüner ishockey tok et langt steg mot å overleve i Fjordkraftligaen da de slo Ringerike hjemme på Dælenenga torsdag kveld.

Publisert

Etter en litt svak start på de viktige kvalifiseringskampene for å overleve på norsk ishockeys øverste nivå, løsnet det endelig for Grüner-gutta hjemme mot Fjordkraft-rival Ringerike torsdag kveld. 5-2-seieren de sorte og lille dro i land gjør at de nå leder kvalikserien med to poeng når den er halvspilt.

Kampens store spillere på Dælenenga ble tomåls-scorerne Leo Halmrast og Tobias Skuterud.

Tidligere Vålerenga-spillere har gjort en forskjell

Spesielt 19-åringen Halmrast, med fortid hos naborival Vålerenga, har utgjort en forskjell siden han kom tilbake til Løkka-klubben rett før kampen for å slippe nedrykk og starta for alvor.

Sammen med en annen tidligere Vålerenga-spiler, Calle Spaberg Olsen, har han vært svært viktig for laget hittil i nedrykkskvalifiseringen. Hittil har de to gutta, som er oppvokst på Jordal, notert seg for til sammen 17 målpoeng.

En annen spiller som har utmerket seg er sliteren Tobias Skuterud (25). Han har vært med på alle lagets opp- og nedturer de siste fire sesongene, men er sjelden den som stjeler de største overskriftene.

Tobias Skuterud har vært en svært viktig spiller for Grüner-laget de siste kampene.
Tobias Skuterud har vært en svært viktig spiller for Grüner-laget de siste kampene.

I kampen for å overleve har askerbøringen derimot vært toneangivende sammen med de tidligere VIF-spillerne, og gårsdagens to scoringer kom som tillegg til fire tidligere målpoeng i nedrykksstriden fra 25-åringen.

Neste mulighet for å styrke ledelsen i kvalikserien for Grüner-gutta blir hjemme i Grüner ishall lørdag. Da kommer Comet på besøk til hovedstaden for en kamp de sorte og lilla bør vinne etter å ha slått Comet 6-2 i den første kvalifiseringskampen i Halden.

Powered by Labrador CMS