Lars Håkon Slette utenfor butikklokalet i Sannergata der det smalt mandag formiddag.
Lars Håkon Slette utenfor butikklokalet i Sannergata der det smalt mandag formiddag.

Skvatt til da det hørtes ut som en bombe smalt: – Det er livsfarlig. Det var nære på denne gangen også

– Folk kunne blitt drept, sier Lars Håkon Slette. Mandag kom en bil inn gjennom vinduet i butikklokalet. Utrolig nok er det ikke første gang bedriften opplever dette. De ansatte tror én ting sørget for at liv ikke gikk tapt denne gangen. Nå håper de på endring.

Publisert

– Jeg satt på kontoret da det skjedde. Det smalt som en bombe, forteller Lars Håkon Slette til VårtOslo. Han er ansatt for sykkelverkstedet og faghandelen Oslo Sykkelverksted i Sannergata 29B der det ble en virkelig dramatisk start på uken.

– Det var både folk som gikk på fortauet og som var på jobb her i butikken som i verste fall kunne blitt drept, fortsetter han. 

To personer som oppholdt seg i butikken, i tillegg til en fotgjenger og bilføreren selv ble skadd i forbindelse med ulykken.

Bil inn i veggen i 2021

Ifølge Slette, er det langt fra første gang Oslo Sykkelverksted har fått ubehagelige overraskelser som følge av trafikksituasjonen utenfor i Sannergata.

Blant annet kjørte en bil inn i hjørnet på sykkelverkstedet i desember 2021. Det gikk hardt over fasaden på bygningen den gang som nå – blant annet raste flere murstein ut. For snart to år siden var det på sin side ingen utenfor eller inne i bygningen som kom til skade.

Mandag formiddag var det flere både inne i butikken og på fortauet. Bilføreren, som ifølge politiet selv har opplyst at bremsene på bilen ikke fungerte, ble kjørt til Ullevål sykehus etter ulykken. 

Denne forvridde metallsøylen tok imot mye av støyten da bilen kom brasende inn i butikklokalet.
Denne forvridde metallsøylen tok imot mye av støyten da bilen kom brasende inn i butikklokalet.

Tror dette reddet livet

– Bilen krasjet inn i denne søylen. Bak søylen igjen er kassa, så denne reddet livet til de som sto bak kassa i dag, forteller en av Slettes kolleger og viser frem en forvridd metallstang blant glass-splinter og ødelagte sykler.

I det kraftige sammenstøtet ble tretti elsykler som sto inne i butikken ødelagt. Dette var nye sykler som sto til utstilling i butikkområdet til faghandelen, som også har eget verksted. Dette vil dekkes av forsikringen, ifølge Slette.

– Det er midlertidig stengt, men vi tenker å åpne igjen om ikke så lenge. Vi må bare få ryddet først, forteller de ansatte til VårtOslo tidlig mandag ettermiddag.

– Nestenulykker flere ganger om dagen

– Det er nestenulykker kanskje ti ganger om dagen. Folk kommer i full fart nedover mot krysset og oss. Det er mange som ligger i feil fil i krysset, hevder Slette.

Han mener det utvilsomt er krysset mellom Sannergata og Fagerheimgata utfordringen ligger og som må gjøres noe med.

– Det er krysset som er problemet. Det er livsfarlig. Det må settes opp betongsperring – ellers så må krysset endres. Det var nære på denne gangen også, avslutter han.

Bilen gjorde omfattende skade på fasaden og butikklokalet.
Bilen gjorde omfattende skade på fasaden og butikklokalet.

Bymiljøetaten: «Har gjort observasjoner»

Bymiljøetaten svarer ikke mandag ettermiddag konkret på Slettes påstander om og ønskede tiltak i tilknytning til trafikksituasjonen i området, men pressevakt Marie Berge i bymiljøetaten skriver følgende i en e-post til VårtOslo:

«Vi har gjort observasjoner på ulykkesstedet, og dette er informasjon vi tar med oss til de samlede tiltaksvurderingene vi gjør for hele byen», opplyser Berge.

«Hvert år samler vi innspill fra alle bydelene, supplert med innspill fra innbyggere og egne observasjoner. Disse utgjør grunnlaget for de årlige trafikksikkerhetstiltakene på veinettet i Oslo», fortsetter pressevakten.

Powered by Labrador CMS