Glenn Abrahamsen og Hildur Mork fikk med seg et samlet bystyre på at gangveien ved Ola Narr må ha belysning.

Nå kan endelig Glenn og Hildur juble! Enstemmig bystyre vedtok lys på gangveien ved Ola Narr

I halvannet år har Hildur Mork og beboerne ved Ola Narr på Tøyen slåss for at en mørk gangvei skal få belysning. Nå er kampen kronet med seier.

Publisert

Helt frem til avstemning i bystyret var det knyttet spenning til hva som ville skje i en liten sak for oslopolitikerne, men en viktig sak for beboerne ved Ola Narr.

I halvannet år har beboerne slåss for å få bymiljøetaten til å sette opp tre lyktestolper på gangveien. Men etaten har satt seg på bakbeina, og ment at belysning først kunne vurderes etter at det nye Tøyenbadet er ferdigstilt.

Rødt satt med nøkkelen

— Jeg skjønner ikke helt hva belysning på gangveien ved Ola Narr har med ferdigstillelse av Tøyenbadet å gjøre, sier Hildur Mork.

Hun er styremedlem i Ola Narr borettslag og bestemte seg for å fremme et innbyggerforslag til bystyret. Det viste seg å være litt mer komplisert enn først antatt.

Byrådspartiene Ap, SV og MDG stilte seg nemlig bak bymiljøetatens vurdering. Mens de borgerlige partiene Høyre, Frp, Venstre, KrF, Folkets Parti og Sp støttet beboernes krav om belysning nå.

Dermed sto og falt alt på stemmene fra Rødt og hvilket forslag partiet ville stille seg bak.

Til slutt ble alle enige

— Vi velger å støtte beboerne i denne saken, sa til slutt Siavash Mobasheri (Rødt) fra bystyrets talerstol onsdag kveld.

Gul markerer gangvei med lys. Rød er gangvei uten lys. Blå er akebakke og skliområdet på Ola Narr.

Like etterpå trakk Ap, SV og MDG sitt forslag og valgte også å støtte beboerne. Dermed ble det klart: Et enstemmig bystyre har bestemt at gangveien på Ola Narr skal få lys.

— Vi er veldig fornøyd med resultatet fra bystyrets møte, sier Hildur Mork til VårtOslo.

Nå understreker hun hvor viktig det er at bymiljøetaten forstår alvoret i saken.

— Jeg er spent på om bymiljøetaten sørger for at vi får lys på gangveien innen høstmørket. Og at det ikke blir nok en vinter der man ikke ser hvor man går, sier hun.

Powered by Labrador CMS