Politiinspektør Grete Lien Metlid vil ikke svare på om mannen hadde meldeplikt til politiet da han var på permisjon, eller om han har vært på permisjon tidligere.

Politiet: Knivmannen på Bislett var ute på kortvarig permisjon

Mannen som ble drept av politiet på Bislett, var ute på permisjon etter at han i fjor ble dømt til tvungent psykisk helsevern.

Publisert

– Det vi vet er at han var ute på en kortvarig permisjon fra en helseinstitusjon da denne hendelsen i dag skjedde, sa politiinspektør Grete Lien Metlid på en pressekonferanse klokken 17 tirsdag ettermiddag.

En politibetjent ble skadd i hendelsen på Bislett. Metlid opplyser at det siste politiet har hørt er at det går bra med denne personen. Flere tilfeldige forbipasserende ble truet.

Dømt til psykisk helsevern i fjor

Den 33 år gamle mannen slapp ifølge Metlid ut på permisjon mandag denne uken. Adressen han skulle oppholde seg på under permisjonen, var i Bislett-området.

– Vi skal gå inn og se på historikken og hva som var oppfølgingen de siste dagene. Det er viktig i saken for å forstå det som har skjedd, sa Metlid.

Politi i Thereses gate der en mann ble skutt av politiet tirsdag morgen, etter at han hadde forsøkt å angripe flere personer med kniv. Mannen døde av skadene.

Politiinspektøren ville foreløpig ikke svare på om mannen hadde meldeplikt til politiet da han var på permisjon eller om han har vært på permisjon tidligere eller hvordan faren for at mannen kunne begå alvorlige handlinger ble vurdert.

– Det har ikke vært noen opplysninger som skulle tilsi at noe sånt skulle skje, sa Metlid.

Mannen ble i desember i fjor dømt til tvungent psykisk helsevern etter at han i juni 2019 knivstakk en tilfeldig mann på Ankerbrua i Oslo, og truet flere andre.

Etterforskes som drapsforsøk

Han har siden dommen vært under oppfølging fra helsetjenesten.

Politiet opplyser at knivhendelsen på Bislett etterforskes som drapsforsøk mot politi og folk i området. Pårørende er varslet om at mannen er død.

Politiinspektør Grete Lien Metlid sier på en pressekonferanse at mannen, som ble skutt og drept av politiet, har status som siktet for drapsforsøk.

– Dette går på folk i området og politiet som kom til stedet, sier Metlid.

Hun forteller at mannens nærmeste pårørende her i Norge er varslet om at han er død. Mannen er utenlandsk statsborger.

Powered by Labrador CMS