Storhamars seiersrekke vil ingen ende ta. Lørdag kom den 26. strake. Her jubler spillerne etter at seriemesterskapet ble sikret tidligere i uka.

Knusende nederlag – Storhamar tangerte Vålerengas nær 40 år gamle rekordrekke

Storhamar har allerede sikret seriemesterskapet, men aktet ikke å la serietoer Vålerenga stoppe seiersrekken. Det ble 8–0-seier i lørdagens toppkamp.

Det er lagets 26. seier på rad i eliteserien ishockey, og det er tangering av Vålerengas rekordrekke fra 1987–88.

Hamar-laget slettet en 23 år gammel klubbrekord med sin 22. strake seier i begynnelsen av måneden. Etter landslagspausen er rekorden forbedret fire ganger.

Seriemesterskapet var i boks da Comet Halden ble slått 10–0 foran 5721 tilskuere torsdag, og lørdag gjorde Storhamar kort prosess med sin nærmeste serierival.

Mål av Eirik Salsten, Jacob Berglund og Sander Hurrød sørget for 3–0-ledelse før det var spilt 14 minutter.

Andreas Dahl økte to ganger i midtperioden før Martin Johnsen satte inn et straffeslag til 3–0-seier også i den perioden.

I siste periode kom også Peter Quenneville og Andreas Martinsen på scoringslista.

– Jeg hadde trua på guttene, men 8–0 er litt i overkant av hva jeg drømte om. Helt magisk, sa Storhamar-trener Petter Thoresen til TV 2.

Det er tangering også av Storhamars største seiersmargin mot erkerivalen, 9–1-seieren i Oslo Spektrum i 1993.

For hockeyguttene fra Oslo øst gikk på sin side altså ingen pucker i mål i det som ble et tøft møte med Storhamar, som ble et nummer for store for serietoeren.

– Dette er ikke moro. Det er ganske flaut akkurat nå. Vi har en lang vei å gå for å komme opp på det nivået Storhamar er på, sa VIF-veteran Martin Røymark til TV 2 underveis i kampen.