Overblikket

Andrew Nielsen og resten av Vålerenga-forsvaret hadde til tider god kontroll på Oilers-stjerner som Greg Mauldin.
Lørdag spilte Oilers på Jordal. – Med 37 skudd på mål og kun 1 måls uttelling kan de være så gode de vil utpå isen, skriver Atle Enersen om laget fra Stavanger.

68 sekunder til himmelen, det var alt Vålerenga trengte. Og vi skal takke alle overmenneskelige makter for de 68 sekundene

Vålerenga spilte til dels uryddig, udisiplinert og merkelig nok uinspirert. I hvert fall så det periodisk slik ut. Det var ingen mønsterkamp av Sankt Hallvards menn. Tvert om.

Stavanger kom, spilte god hockey og dro hjem i skam. Med 37 skudd på mål og kun 1 måls uttelling kan de være så gode de vil utpå isen, men det er en skam å ikke score.

Skam, skam, skam.

Nå skal ikke jeg ta fra Tobias «Tuben» Breivold bragden, han var stor i Vålerengas målvakt, lørdag. Å redde 36 skudd fra Stavanger er stort. I tillegg smalt minst 4 skudd i metallet, det er kun skudd som ville gått inn som teller i skuddstatistikken skal man vite. Men stengene er som kjent en målvakts beste venn.

Også i denne kampen. Hadde skuddene gått inn i garnet i stedet for i metallet hadde med all sannsynlighet Stavanger dratt hjem med tre poeng. Det gjorde de ikke.

Derav skam.

Ingen mønsterkamp

Spillerne fra oljetanken var som nevnt litt oppi her gode, men Vålerenga klarte på magisk vis å nøytralisere dem. Mest «Tuben», men bevares: de andre spillerne også. Og størst av dem, Mika Partanen med 2 kasser og 1 assist. Han jaktet hat trick Partanen, men det kommer i en annen kamp.

68 sekunder til himmelen, så fort gikk det.

Det var alt Vålerenga trengte i 2. periode. Fra 1-1 til 4-1. Og vi skal takke alle overmenneskelige makter for de 68 sekundene, for Vålerenga spilte til dels uryddig, udisiplinert og merkelig nok uinspirert. I hvert fall så det periodisk slik ut. Det var ingen mønsterkamp av Sankt Hallvards menn. Tvert om. Vålerenga vinner 3 meget viktige poeng på en litt dårlig dag faktisk.

Magisk stemning i amfiet

Men Storhamar holder stø kurs mot seriegull med 10-0 over Lørenskog samme kveld, og jeg holder på påstanden om at serien er tapt. Med en hengekamp i Vålerengas favør er Storhamar 9 poeng foran. Storhamar skal tryne to ganger og avgi 1 poeng til for at jeg skal få feil. Jeg tar gjerne feil.

Det er godt å ha hjemmebanefordel i sluttspillet. Hele veien.

Men la meg også komme med litt dempet hysterisk ros – til publikum! For det var på nippet til magisk stemning i amfiet. Der laget ikke nådde helt opp tok tribunen over. Det er rørende å se og høre. Dette er ikke første gang i det nye amfiet, men jeg tror ikke det har vært kjørt på som ville faen i 3 ganger 60 minutter før.

Og til gutta i baris: fantastisk levert!

Jeg vet, det er vanskelig å ta helt av på tribunen når Vålerenga møter lagene nedi der. Og ingen skal kreve fult trøkk når Sankt Hallvards menn leder 97-0. Men med 4-1 mot Stavanger er ok.

Helt ok.

God natt Vålerenga, sov godt i natt…



Powered by Labrador CMS