Mehmet Kaan Inan er utdanningspolitisk talsperson for Oslo Høyre i bystyret. Her er han på skolebesøk og snakker med en elev.
Bystyrepolitiker Mehmet Kaan Inan (H) forteller at farens hjemby ligger i ruiner etter jordskjelvet i Tyrkia og Syria.

- Pappas hjemby ligger i ruiner, forteller bystyrepolitikeren Mehmet (25). Mange norsk-tyrkeres familier er rammet av jordskjelvet

— Jeg har mye familie i de berørte jordskjelvområdene. Det er forferdelig å se situasjonen i Tyrkia og Syria, sier bystyrepolitiker Mehmet Kaan Inan (H). Han forteller at det nå fylles trailere med nødhjelp fra den tyrkiske moskéen på Grønland.

Publisert

— Blokka til bestefar er helt ubeboelig etter jordskjelvet. Heldigvis ser det ut til at min familie og slektninger i Tyrkia ikke er fysisk skadd etter jordskjelvet, sier Mehmet Kaan Inan til VårtOslo.

Den norsk-tyrkiske bystyrepolitikeren fra Høyre forteller at bestefaren og andre familiemedlemmer har reist fra byen Bingöl til Istanbul, og skal ha kommet seg fysisk uskadd ut av katastrofeområdet.

— Snakk med barna. Bry deg!

Men mange overlevende kommer seg ikke vekk. Enten fordi de er skadd, leter etter savnede familiemedlemmer eller rett og slett ikke har bil eller penger til å reise.

— Dette er helt forferdelig. Det er mange tyrkere i Norge som har tette bånd til skredområdene, sier Mehmet.

I Oslo er det også mange barn med tyrkisk bakgrunn. Både på skoler og i barnhager.

— Jeg håper voksne tar seg tid til å snakke med disse barna. Spør hvordan de har det, trøst dem og vis at du bryr deg, er oppfordringen fra oslopolitikeren.

Frivillige fra Syrisk Røde Halvmåne og lokale innbyggere gjør sitt beste for å redde mennesker ut av ruinene fra ødelagte bygninger etter jordskjelvet.
Frivillige fra Syrisk Røde Halvmåne og lokale innbyggere gjør sitt beste for å redde mennesker ut av ruinene fra ødelagte bygninger etter jordskjelvet.

— Norsk-tyrkiske barn kan ha familie og venner som enten er savnet, skadd eller omkommet i jordskjelvet. Derfor er det viktig å snakke med dem og støtte dem, sier Mehmet.

Moské fyller trailere med nødhjelpsutstyr

Han forteller at den tyrkiske moskéen i Motzfeldts gate på Grønland nå er åpen 24 timer i døgnet.

Herfra organiseres nå to trailere med nødhjelpsutstyr, og dersom man vil bidra kan man kontakte moskéen.

— Planen er at de to trailerne kjører avgårde til Tyrkia fredag. De trenger varme klær (rene/nye), yttertøy, innertøy av ull, barnemat, hygieneprodukter, telt, varme tepper, sovepose, termoser, powerbanks og lommelykter, sier Mehmet Kaan Inan.

— Vipps penger til Røde Kors

Han oppfordrer folk som vil gi penger til nødhjelpsarbeidet om å gi til Røde Kors. I jordskjelvområdet i både Tyrkia og Syria er søsterorganisasjonen Røde Halvmåne på plass.

Letemannskaper ved en kollapset bygning i den tyrkiske byen Diyarbakir.
Letemannskaper ved en kollapset bygning i den tyrkiske byen Diyarbakir.

— Det er vakkert å se verdenssamfunnets støtte i krisen Tyrkia og Syria er i. Og jeg er glad for at den norske regjeringen også bidrar mye, sier bystyrepolitikeren.

— Men hver enkelt av oss har også muligheten. Vipps til Røde Kors, som gjennom Røde Halvmåne er aktivt tilstede i Tyrkia og Syria, eller bidra på annen måte. I slike tider er det viktig å stå sammen, sier Mehmet Kaan Inan.

Hvis du vil lese om Røde Kors` og Røde Halvmånes hjelpearbeid, og ønsker å gi penger, kan du klikke HER.

Powered by Labrador CMS