Med et GoogleMaps-utsnitt og en enkel beskjed skapte Undergrunn oppstandelse på Tøyen. Her fra rød løper under Spellemannprisen tidligere denne måneden.

Undergrunns GoogleMaps-utsnitt fikk folk til å gå av skaftet – møtt av hundrevis av hylende fans på Tøyen

Et lite hint i sosiale medier, gjorde at den svært så populære gjengen fra Tøyen og Gamlebyen ble møtt av horder av fans på hjemmebane.

Publisert

Rundt klokken 14.00 delte rapkollektivet Undergrunn et bilde i Instagram sin «Stories»-funksjon av bandmedlem «UG Pus», eller Sverre Skogheim Gudmestad som er hans egentlige navn, i telefon bak rattet på en bil med et innfelt bilde av et GoogleMaps-utsnitt med markøren festet på Sirkusplassen, ikke langt unna Botanisk hage på Tøyen, og beskjeden: «Sirkusplassen hangout om 1 time! Vi er der 15:00 sharp. 4 Da Culturaa».

Denne meldingen satte fyr på Undergrunn-fansen.

Budskapet oppfattet åpenbart mange fans kjapt. Da bandmedlemmene ankom Sirkusplassen som annonsert, hadde hundrevis av dedikerte tilhengene troppet opp.

Sotede ruter

Brorparten av medlemmene i Undergrunn har vokst opp i Lille Tøyen hageby, består av Jo Almaas Marstein («Marstein»), Jon Ranes («Loverboy»), Gabriel Doria («Plaza»), Sverre Skogheim Gudmestad («Pus»), Marcos Haugestad («Rikpappa») og Patrick Bakkeng («Fretty»). 

Artistene rullet inn på plassen i sorte biler med sotede ruter og steg ut av bilene med megafon, norske flagg og brede smil om munnen med elleville, hylende fans stimlende rundt seg, viser video (se under) bandet selv har delt på Instagram av stuntet.

«Årets Spellemann»

Ankom med stil tett på publikum gjorde Undergrunn også da de to ganger spilte for utsolgt Oslo Spektrum og banet seg vei til scenen gående gjennom massene i november i fjor.

Fansen flokket seg rundt Undergrunn i Oslo Spektrum da de tok veien til scenen via publikum under høstens to utsolgte Undergrunn-konserter.

Samme måned vant strømmefavorittene «Årets låt» med «Michelin Stjerner» under P3 Gull, som ble stemt frem av publikum.

Tidligere denne måneden ble Undergrunn utropt til «Årets Spellemann», ett år etter at de fikk prisen «Årets gjennombrudd» under Spellemannprisen etter imponerende fem nominasjoner tilknyttet det selvtitulerte albumet «Undergrunn».

Undergrunn farget Oslo Spektrum i det italienske flaggets farger under fremføringen av hitlåten «Italia» i fjor høst. Nå er det rødt, hvitt og blått som gjelder med norsk fokus.

Fra «Italia» til Norge

«Vi er tilbake», runget det fra rapgruppa på Tøyen lørdag, som kunne røpe at ny musikk er i vente og dele smakebiter med de oppmøtte.

Undergrunn har en stor tilhengerskare. Her foran utsolgt sal i Oslo Spektrum.

T-skjorter med New York Yankees-logoen med forkortelsen «NY» fulgt av «norsk» påtrykt ble kastet ut til fanskaren som var kommet til stedet. «Norge» sto å lese over Jo Almaas Marstein sin jakkerygg ledsaget av et motiv av birkebeinerne.

Det kan med det virke som om gruppa bak hiten «Italia» nå vender blikket hjemover med sitt nye materiale. 

Profilbildet på Undergrunns Instagram-konto er nå et portrett av langrennshelt Therese Johaug.

Undergrunn delte hint om at ny musikk er i vente allerede på torsdag.

«Norge elsker rap»

Allerede torsdag kom det hint om ny musikk da Undergrunn på Instagram delte bilde av fire lydfiler med sladdet navn under tittelen «Norge elsker rap».

«Kultur spiser strategi til frokost. Takk for shutdown, ha en god dag videre. Vi oppdaterer dere på mandag», var Undergrunns egen oppsummering på Instagram av lørdagens stunt, der de videre konstaterer: «Vel møtt! Det blir en fin sommer».Powered by Labrador CMS