Elsparkesykkelen Ladislav Hanzel og Oslofjorden Swimmers fant i sjøen utenfor Gressholmen er full av skjell og groe, og har nok ligget i sjøen en god stund.

Ladislav fant elsparkesykkel i fjorden ved Gressholmen: - Han dykket, hentet den opp og satte sykkelen på land

— Dette er nesten utrolig. Vi svømte rundt Gressholmen tirsdag morgen og fant en elsparkesykkel 10-15 meter fra land.

Publisert

Svømmeklubben Oslofjord swimmers er stadig på svømmeturer, selv nå på høsten. Med våtdrakt og sikkerhetsbøye er de ofte ute på svømmetur i Oslos skjærgård hverdager ved 6.30-tiden. På svømmeturene finner de ofte søppel og skrot folk dumper i fjorden.

Men funnet av en elsparkesykkel omlag 15 meter ut i fjorden fra Gressholmen forbauset selv de erfarne svømmerne.

— Sannsynligvis kastet fra båt

— Dette er nesten utrolig. Vi svømte rundt Gressholmen tirsdag morgen, hvor min makker Ladislav fant en elsparkesykkel 10-15 meter fra land. Han dykket ned og hentet den opp og satte den et stykke inn på land, forteller Knut Øderud.

— Sannsynligvis er den kastet fra en båt, da det er krattvekst på stiene på den siden av øya. Den så rosa-orange, kanskje lakserød ut. Godt nedgrodd av alger og skjell, så den har nok ligget der en stund, mener Øderud.

Her ligger elsparkesykkelen på fjordbunnen utenfor Gressholmen.

Bymiljøetaten ble varslet og Øderud forteller om et godt samarbeid, der kommunen alltid rydder skrot og søppel Oslofjord swimmers tar opp av sjøen.

— Ladislav finner av og til avfall som ikke bør ligge i sjøen, og rydder hvis det lar seg gjør, sier Øderud.

Oslofjorden swimmers er glade i naturen og fjorden. Derfor ønsker de neste år å sette i gang en større opprydding i nedre del av Akerselva og ut til fjorden, forteller Knut Øderud.

Trege nybegynnere er velkomne

— Ett av målene for Oslofjord swimmers neste år, er å få ryddet Akerselva-kulverten fra Vaterlandsparken til Bjørvika under Oslo sentralstasjon, for skrap slik at den også kan svømmes. Men vi trenger hjelp. Kanskje noe dere og VårtOslos lesere kan hjelpe oss med?

Nå ønsker Oslofjord swimmers flere medlemmer. Og man trenger slettes ikke være supertrent for å bli med på svømmetur fra Sørenga eller ved de mange øyene i Indre Oslofjord.

— Dette er en unik naturopplevelse midt i byen. Vi liker "trege nybegynnere" og svømmer med dem, uansett hvor lang tid det tar. Det kommer også raske svømmere, som vi sender foran oss i gruppe, sier Øderud.

— Utvider til å svømme rundt flere øyer

— Det er en kjempeflott opplevelse å svømme så tidlig på morgenen. Få eller ingen mennesker og få båter og lite støy.

— Etter å ha svømt rundt alle øyene i indre basseng på en uke, har vi fått helt dilla. Neste år er planen å utvide til svømming rundt enda flere øyer og "swimrun" som er vekselsvis svømming, gåing og jogging over flere øyer. Disse er beskrevet på Facebook-gruppen vår, sier Øderud.

Oslofjorden swimmer opplyser at de holder på ut september eller så lenge det er fin temperatur i sjøen. Folk som vil være med trenger våtdrakt og sikkerhetsbøye.

Powered by Labrador CMS