Politiet brukte elektrosjokkvåpen mot mannen etter at han hadde hoppet i sjøen ved Operaen.

Truende mann utløste stor politiaksjon ved Operaen. Elektrosjokkvåpen brukt mot mannen

En mann i 30-årene med truende oppførsel på Oslo S er pågrepet i havnebassenget ved Operaen, etter en større politiaksjon der det ble brukt elektrosjokkvåpen.

Publisert

I 12-tiden i dag fikk politiet flere meldinger om en mann som oppførte seg påfallende og virket ruset utenfor Oslo sentralstasjon.

— Han virket truende og rusa, og han hadde en bag hvor han hentet noe han holdt bak ryggen, sier operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt til NTB.

— Da er vi redde for at han skal skade en tredjepart, og kommer raskt til stedet med bevæpnede styrker for å forsøke å få kontroll på han, sier Sandnes.

Hoppet i vannet

Mannen nektet å etterkomme politiets pålegg og løp mot Operaen.

— Han holdt en skarp gjenstand som han nektet å slippe, og det ble brukt pepperspray mot ham, opplyste politiet på Twitter i 13-tiden.

Mannen hoppet i vannet og tok seg opp på en flytebrygge. Der ble han holdt isolert i en times tid. Sandnes opplyser at pågripelsen skjedde etter at politiet skjøt mannen med elektrosjokkpistol.

— Politibåten hadde elektrosjokkvåpen om bord, som vi benyttet for å redde ham, sier operasjonsleder Guro Sandnes.

— Vi får ikke snakket han til å endre mening, og han endrer situasjonen ved at han legger tung kjetting rundt sin egen hals og skuldre.

Mannen ikke skadd

Hun understreker at situasjonen da gikk over til å være av livreddende karakter.

— Politibåten hadde elektrosjokkvåpen om bord, som vi benyttet for å redde ham. Vi hadde et lite vindu og måtte agere. Det gir god, ønsket og rask effekt, og han blir pågrepet, sier Sandnes.

Mannen ble ikke skadd, og fikk en helsesjekk før han ble kjørt til arresten. Han er en tidligere kjenning av politiet.

Sandnes presiserer at hendelsen ikke utgjorde noen fare for publikum, og at politiet hadde kontroll på situasjonen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS