I seks år var Geir Bakke (t.h.) assistenttrener for Kjetil Rekdal, som ga ham kallenavnet «Tjukkerull», på Valle. Nå er han tilbake som hovedtrener i kriserammede Vålerenga.
I seks år var Geir Bakke (t.h.) assistenttrener for Kjetil Rekdal, som ga ham kallenavnet «Tjukkerull», på Valle. Nå er han tilbake som hovedtrener i kriserammede Vålerenga.

«Tjukkerullen» er tilbake på Valle: – Gleder meg til å ta Vålerenga til Europa igjen

18 år etter at han forlot Vålerenga som assistenttrener, er Geir Bakke (53) tilbake igjen på Oslo øst. Denne gangen som hovedtrener for et Vålerenga i sportslig krise.

Publisert

Da han var assistenttrener for Kjetil Rekdal på Valle gikk det rykter om at det var Vålerengas nyansatte hovedtrener, Geir Bakke, som stod for det meste av treningsarbeidet på feltet.

Når 53-åringen nå forlater erkerival Lillestrøm, og trer inn i sjefsrollen i et noe krisepreget Vålerenga-lag, ser han selv fram til det å igjen kunne trene gutta i kongeblått.

– Spennende å komme tilbake

– Det er spennende å komme tilbake til Vålerenga. Jeg er stolt av det vi har fått til i Lillestrøm, men nå gleder jeg meg til å ta fatt på arbeidet med Vålerenga, sier Bakke til klubbens hjemmesider.

53-åringen er heller ikke kjent for å sky unna en utfordring eller to, og ser fram til å få Vålerenga-skuta på rett kjøl igjen etter en svært skuffende sesongstart.

Geir Bakke signerer kontrakten med Vålerenga, med styreleder Tuva Ørbeck Sørheim som tilskuer.
Geir Bakke signerer kontrakten med Vålerenga, med styreleder Tuva Ørbeck Sørheim som tilskuer.

– Jeg trigges av utfordringer, og vil jobbe knallhardt for å få Vålerenga stabilt opp i toppen av norsk fotball. Vi skal kjempe om medaljer og det å komme oss ut i Europa igjen, konstaterer den nye sjefen på Valle.

– En spesiell dag

Rivaliseringen mellom Vålerenga og Lillestrøm er den klart største i norsk fotball. Dermed kan Bakkes overgang fra Romerike til Oslo øst bli vanskelig å svelge for mange. 

Spesielt vil det nok svi litt ekstra for Lillestrøms fanbase, at sjefen selv nå returnerer til erkerivalen i hovedstaden.

– Det er en spesiell dag for meg selv. Og det er en kontroversiell overgang, det kan man garantert si, erkjente Bakke under pressekonferansen onsdag.

Enda mer spesielle blir omstendighetene kanskje når Bakke selv innrømmer at han faktisk innerst inne er Lillestrøm-supporter.

– Jeg ble i en viss grad veldig blå den perioden jeg var i Vålerenga. Men jeg har også vokst opp rett ved elva utenfor Åråsen. Så selv om det er to rivaliserende klubber, er jeg faktisk gul og blå. Det er vanskelig å svelge for ganske mange på begge fronter, sa Bakke.

– Berikende år

De tre og et halvt årene han har sittet i sjefsstolen på Åråsen kan Bakke med all mulig grunn se tilbake på med stolthet. 

De har gitt blant annet opprykk igjen til Eliteserien, to fjerdeplasser i seriespillet og en cupfinale for kanarifuglene fra Lillestrøm.

– Jeg er stolt av alt vi har fått til i LSK. Det har vært noen berikende år sammen med et stort kollektiv av spillere, ansatte og supportere, sier Bakke.

Geir Bakkes trenerkarriere:

1998-1999 Skjetten (hovedtrener i 2. div og delt hovedansvar i Adecco)

1999-2005 Vålerenga (assistent)

2006-2008 Moss (Hovedtrener, Obosligaen)

2009-2011 Stabæk (Assistent, Eliteserien)

2012-2013 Kristiansund (Hovedtrener, Obosligaen)

2014 (Molde, Assistent)

2015 – 2019 (Sarpsborg, Hovedtrener)

2020 – 2023 (Lillestrøm, Hovedtrener)

Den siste tiden innrømmer han likevel at han har følt på en viss slitasje i forholdet mellom spillergruppa og han selv og assistenttrener Petter Myhre. Myhre er for øvrig nå sykemeldt fra Lillestrøm.

– Etter mange års erfaring kjenner man når det er på tide at andre krefter skal få overta, til det beste for alle parter. For meg var det punktet nå, påpeker Geir Bakke.

– Et klart førstevalg 

På Valle var både sportssjef Joacim Jonsson og styreleder Tuva Ørbeck Sørheim onsdag ettermiddag svært lettet over å ha fått på plass en ny hovedtrener. 

Spesielt fornøyde var de begge med at det var akkurat Bakke de kunne presentere for et stort pressekorps.

Sportssjef Joacim Jonsson er svært fornøyd med å ha fått på plass Geir Bakke som ny Vålerenga-trener.
Sportssjef Joacim Jonsson er svært fornøyd med å ha fått på plass Geir Bakke som ny Vålerenga-trener.

– Treneransettelsen har vært en grundig og ryddig prosess der Geir tidlig utkrystalliserte seg som det klare førstevalget. Geir har vært en ener til å ta ut potensialet i de ulike gruppene han har jobbet med, og han passer perfekt inn i Vålerengas profil, sier sportssjefen.

Styreleder Ørbeck Sørheim legger spesielt vekt på den nye sjefens personlige egnethet for å ta fatt på utfordringene i Vålerenga.

– Geir er rolig og trygg, men også klar og tydelig. Han har blikk for enkeltspilleren, men også for kollektivet. Vi opplever ham som særdeles profesjonell og faglig dyktig, sier hun.

Powered by Labrador CMS