Politiet rykket ut med flere patruljer til Tøyen senter en18-åring ble skutt og alvorlig skadd.
Politiet rykket ut med flere patruljer til Tøyen senter en18-åring ble skutt og alvorlig skadd.

Politiet vil fengsle Tøyen-siktet i fire uker

Mannen i 20-årene som er siktet for drapsforsøk etter at en 18-åring ble skutt på Tøyen lørdag fremstilles for varetektsfengsling onsdag ettermiddag.

Publisert

– Siktede blir begjært fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, opplyser politiet.

Mannen, som av politiet omtales som en kjenning, er ikke avhørt i dag,

Politiet fikk melding om skytingen, som skjedde ved Tøyen torg, klokken 21.15 lørdag kveld. En 18 år gammel mann ble skutt i overkroppen. 18-åringen er også kjent for politiet fra før og er en del av et ungdomsmiljø i bydelen, ifølge politiet.

– Skadene ble i begynnelsen omtalt som svært alvorlige, men søndag ble det klart at mannen er utenfor livsfare. Han får fortsatt medisinsk behandling, sa Grete Lien Metlid, leder for etterforskning og etterretning i Oslo politidistrikt.

Var heldig

– Det går framover med ham, men som sagt har han vært svært alvorlig skadd. Han har vært heldig ut ifra den skaden han har, sier Metlid.

– Offeret er kjent av politiet og er en del av et miljø på Grønland og Tøyen. Det er ikke kjent om det er noen kobling til dette miljøet, men det framstår ikke som et tilfeldig angrep, sa Metlid til NTB dagen etter skytingen.

Politiet mener det er en relasjon mellom siktede og fornærmede. Den siktede har fått oppnevnt advokat Henrik Boehlke som forsvarer.

Powered by Labrador CMS