Olaug Tvedten (t.h) og Karina Sævik drev til tider Lillestrøm-forsvaret til vanvidd onsdag kveld.

Vålerenga-damene skaffet fansen kanarislakten gutta ikke maktet. — En ekstremt deilig seier!

Vålerenga-damene overkjørte Lillestrøm hjemme på Valle onsdag, og stoppet ikke før det stod 4-1 på resultattavla. — I dag er vi det laget vi ønsker å være, sier hovedtrener Nils Lexerød.

Med tabelltopp etter seks seriekamper, har årets sesong starta veldig bra fort Vålerenga-damene. Dermed var håpet at onsdagskveldens hatderby mot Lillestrøm, skulle gå bedre enn herrenes lille kollaps mot samme motstander hjemme på Oslo øst 1.mai.

Ute på kunstgresset ble det en parademarsj for Oslos stolthet, som totalt overkjørte gjestene fra Romerike, og vant fortjent 4-1.

— Dette var en ekstremt deilig seier. Det er alltid litt ekstra morsomt å slå Lillestrøm, sier midtbanejuvel Olaug Tvedten.

Toppscorer Sævik fortsetter å score

Før onsdagens kamp hadde Karina Sævik notert seg for seks scoringer på det samme antallet kamper hittil i seriespillet. Med to scoringer til mot erkerivalen onsdag kveld, troner hun mutters alene på toppscorertabellen i Toppserien med åtte netttkjenninger til nå.

— Det er alltid morsomt å score mål. Jeg fikk jo noen i fjor også, men nå føler jeg at jeg er enda mer samkjørt med spillerne rundt meg. Dette kan bli morsomt utover i sesongen, mener spissen.

Vålerengas toppscorer, Karina Sævik, har hatt en svært god sesong så langt i år.

Også lagveninne Tvedten har virkelig funnet scoringsformen i starten av denne sesongen. Fem scoringer på syv kamper er sjelden kost for midtbanejuvelen.

— Jeg er helt klart i mitt livs scoringsform. Jeg h ar aldri scoret så mye på så få kamper før, smiler hun.

— Deilig å jekke ned LSK-spillerne litt

Før onsdagens hatoppgjør var gjestene fra Romerike, med bare et baklengsmål, det laget som hadde sett mest solid ut i Toppserien. Defor var det ekstrea deilig for hjemmelagets spillere å kunne sette fire baller i nota bak LSK-keeper Cecilie Fiskerstrand.

— Det var deilig å få jekka dem litt ned. Nå viste vi at de er mer sårbare enn hva de selv har trodd så langt i sier Sævik.

Lagkaptein Stine Ballisager Pedersen og resten av Vålerenga-spillerne hadde full kontroll på erkerivalen onsdag kveld.

Etter onsdagens seier har de kongeblå nå en trepengs-ledelse ned til Rosenborg på andre plass på tabellen. Til helga møtes de to lagene i Trondheim.

— Det blir en kamp det blir viktig å vinne. Gjør vi det begynner vi å få en god luke til de andre, påpeker Olaug Tvedten.

Vålerenga med pangstart

Med mandagens frenetiske herrederby i friskt minne, hvor østkantgutta til slutt tapte 4-3 etter å ha spilt over en omgang med en spiller færre, var nok ikke forventningene til kvinnenes hatderby like stort. Ute på kunstgresset var det likevel ingen tvil om at Nils Lexerøds elleve utvalgte gjerne ville ha en like god start som herrene fikk i mandagens derby.

Med full fart og trøkk satte de blåkledde et høyt press og stort trykk mot gjestenes mål fra avspark, og innen to minutter var spilt hadde både Felicia Rogic og lynvingen Janni Thomsen skapt farligheter.

De kongeblå skapte massevis av sjanser onsdag kveld. Her er Elise Thorsnes nær på å overliste LSK-leeper Cecilie Fiskerstrand.

Publikum skulle heller ikke denne gangen måtte vente lenge på at hjemmelaget skulle ta ledelsen. Etter fire minutters spill sørget storscorer Karina Sævik for at de kongeblå kunne ta en tidlig og fortjent ledelse etter at Ingibjörg Sigurdardottir forlenget corneren fra Andrine Tomter.

Etter den lynåpningen skulle det roe seg litt i vårkvelden, men hjemmelaget hadde stort sett fortsatt god kontroll på hendelsene ute på kunstgresset. Etter drøyt halvtimen skulle så Olaug Tvedten fortsette sin gode målform denne sesongen ved å banke inn hjemmelagets andre scoring for kvelden.

I den andre enden av banen hadde kanarifuglene fra Romerike svært lite å komme med i løpet av de første 45 minuttene. Dermed kunne hjemmelaget gå til pause med en svært så komfortabel ledelse.

Enveiskjøringen fortsatte

Har det vært noe spesielt å sette fingeren på etter en veldig god sesongstart for Vålerenga-laget, er det kanskje at de i flere kamper ikke har klart å spille to gode omganger. Onsdagens andre halvdel startet også litt skjelvent, men etter bare fire minutter kunne hjemmelaget igjen senke skuldrene da Karina Sævik smalt inn sitt andre mål for kvelden, og åttende for sesongen, bak Lillestrøm-keeper Cecilie Fiskerstrand.

Og utklassingen av erkerivalen skulle bare fortsette. Etter kvarteret fikk Oslos stolthet en corner, og i enden av den sørget innbytter Stine Brekken for lagets fjerde mål for kvelden.

Til tross for et kraftig stormløp mot LSK-målet også den siste halvtimen, klarte gjestene å få et trøstemål. Dermed kunne Vålerenga-spillerne gå av banen til tabelltopp, og et tre poengs forsprang til Rosenborg på andreplass.

Vålerenga - Lillestrøm = 4 - 1 (2-0)

Intility arena

635 tilskuere

1-0 Karina Sævik (4) 2-0 Olaug Tvedten (32) 3-0 Sævik (49) 4-0 Stine Brekken (60) 4-1 Amanda Haar (90+3)

Gule kort: Ingen

Vålerenga (3-5-2): Jalen Tompkins - Ingibjörg Sigurdardottir (Laura Pdersen i 20min), Stine Ballisager Pedersen, Andrine Tomter - Janni Thomsen, Olaug Tvedten ( Elizabeth Pechersky i 20min), Ylinn Tennebø (Emma Iversen i 9min), Thea Bjelde, Felicia Rogic ( Mawa Sesay i 29min) - Karina Sævik (Stine Brekken i 33min), Elise Thorsnes

Lillestrøm (4-3-3): Cecilie Fiskerstrand - Camilla Huseby, Emilie Woldvik, Mia Authen, Oda Johansen (Marte Hjelmhaug i 30min) - Katrine Winnem Jørgensen, Tilde Andersson (Thea Kyvåg i 30min) - Mimmi Löfwenius Veum (Rebekka Holum i 2min), Signe Andersen, Eva Amanda Haar