Vi kræsja nesten i treet, ler Zhara, Fatima og Subaida før de løper opp for å ake enda en gang

Subaida, Fatima og Zhara elsker når det går skikkelig fort på akebrettet i Tøyenparken

Fem dager i uka tar Tøyen sportsklubb med seg barn fra skolene i nærheten til akebakken i Tøyenparken. Torsdag tok de også med seg kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby på aketur.

Publisert

Ø for snø, bydel Gamle Oslo og Tøyen sportsklubbs tilbud til om gratis vinteraktiviteter til barn kunne ikke fullføres i år grunnet smitteverntiltak. Tøyen sportsklubb ligger allikevel ikke på latsiden, fem ganger i uka har de med seg elever fra Tøyen, Vahl og Lakkegata til akebakken i Tøyenparken.

Elsker snø

– Jeg har vært her mange ganger før for å ake. Det er morsomt når det går fort og det kiler i magen. Jeg elsker snø, sier ti år gamle Subaida. Hun aker sammen skolekameratene med Fatima (snart 11) og Zhara (10), som også elsker å få full fart på akebrettet. De tar toppfart, og velger det bratteste stedet å ake ned. For de tre jentene er det jo fortere jo bedre, som gjelder. De hviner av glede på vei ned bakken, og når akebrettet endelig stopper, klukker det avS latter fra alle tre.

Det de opplever i akebakken i Tøyenparken er den deilige følelsen av å slippe kontrollen når akebrettet øker farten. Det er en følelse de aller fleste som er vokst opp med oslovinter har opplevd, og ikke ville vært foruten.

Bakken i Tøyenparken er lang og humpete. Subaida (til venstre) og Fatima kommer ofte hit for å ake

Til akebakken med elever hver ukedag

Daglig leder i Tøyen sportsklubb, Sindre Andresen, forteller at de tar med seg elever fra Lakkegata, Vahl og Tøyen skole til akebakken i alt fem ganger i uka. To ganger i uka er det elever fra Tøyen og Lakkegata, og en gang i uka er det elver fra Vahl skole som får være med å ake.

– I dag er det fjerdetrinn på Tøyen som er her. De er 40 stykker. Når de er ute som her, trenger de ikke være adskilt i hver sin kohort. Her er det stor plass. Vi er her vanligvis fra klokka ni til ett. Vi låner ut akebrett og serverer kakao, sier Andresen.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) roser Tøyen sportsklubb for innsatsen de gjør for barna i lokalmiljøet

I tillegg til de 40 ungene fra Tøyen hadde Andresen og sportsklubben med seg kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby.

Viktig å bruke nærområdene

– Dette er jo min hjemmeakebakke, men jeg hadde hjertet litt i halsen, og det kilte i maven da jeg satte utfor, innrømmet ministeren etter en tur på akebrett ned bakken.

– Det er en kjempeflott jobb Tøyen sportsklubb gjør for ungene. I disse dager er det flott å gjøre noe gøy. Det er fint å komme seg ut, og det er viktig å kunne bruke mulighetene som finnes i nærmiljøet, sa Melby.

Powered by Labrador CMS