Guro Pettersen (30) er tilbake som Vålerenga-keeper.
Guro Pettersen (30) er tilbake som Vålerenga-keeper.

Guro Pettersen (30) vender tilbake til Vålerenga. - Det var på tide å komme hjem

I to sesonger var hun keeperen som ikke var god nok til å bli førstekeeper i Vålerenga. Dermed forsvant Guro Pettersen til svensk fotball. Men nå er 30-åringen tilbake i kongeblått.

Publisert

Etter to sesonger i Vålerenga forsvant Guro Pettersen (30) til Piteå i svensk damefotball før 2020-sesongen. Etter to sesonger i Nord-Sverige er sisteskansen nå tilbake i Oslo og har skrevet en toårskontrakt med VIF.

— Jeg kjente at det var på tide å komme hjem og for min del er det ingen tvil om hvilket lag jeg skal spille for i Norge, sier tromsøværingen til Vålerengas hjemmesider.

Satser på å komme til EM

Når 30-åringen nå kommer tilbake til Oslo, er det for å tette hullet som har oppstått i Vålerengas målvaktsrekke.

Fjorårets reservekeeper Hannah Seabert forlot klubben etter sesongen, og klubbens klare førstevalg, Jalen Tompkins, er fortsatt ute i flere måneder med en skulderskade.

Dermed håper både Pettersen og klubben at den gamle kjenningen skal gjøre et godt inntrykk framover.

Med førstekeeper Jalen Tompkins (t.v) langtidsskadet, og reservekeeper Hannah Seabert borte fra klubben, håper Guro Pettersen å bli Vålerengas nye førstekeeper.
Med førstekeeper Jalen Tompkins (t.v) langtidsskadet, og reservekeeper Hannah Seabert borte fra klubben, håper Guro Pettersen å bli Vålerengas nye førstekeeper.

— Jeg har et mål om å komme med landslaget til EM i sommer og det kommer jeg til å jobbe hardt for. Lagmessig tror jeg nesten man ikke trenger å snakke om ambisjonene, det sier seg selv, sier den rutinerte burvokteren.

— Vi ville gjerne ha Guro tilbake

Hos de som bestemmer på Valle var det liten tvil om hvilken keeper de ønsket å hente inn da 30-åringen ble tilgjengelig på markedet.

— Vi har visst en stund at vi måtte ha ny keeper og da Guro dukket opp som et alternativ var det ikke så mye å lure på, sier vikarierende sportssjef Egil Ødegaard.

— Vi trenger spillere som kan bidra både på og utenfor banen, og der vet vi hva Guro står for. En solid klubbspiller som også har tatt steg som keeper og etablert seg i landslagstroppen, sier Ødegaard.

Så gjenstår det å se om Pettersen denne gangen kan gjøre førstekeeperplassen til sin egen.

Powered by Labrador CMS