VIF-trener Dag-Eilev Fagermo er glad for å endelig være i gang med serien.

Vålerengas Dag-Eilev Fagermo hyller beinhardt kampprogram før debuten mot Sarpsborg i kveld

Allerede nå murres det i enkelte klubber om at opplegget i eliteserien blir i tøffeste laget og vil slå ut spillere med skader. VIF-trener Dag-Eilev Fagermo vil ikke være med på den inngangen til sesongen.

Publisert

— Det er bare tull. Det er jo fantastisk at vi kommer i gang. Norsk fotball har etter min mening godt av et hardt kampprogram. Det er jo det vi egentlig ikke tåler i Norge, sier Dag-Eilev Fagermo til NTB.

— Vi må lære av det om vi skal konkurrere internasjonalt og utvikle oss. Det lærte jeg når vi tre år på rad spilte europacup med Odd. Det var tøft, moro og så utviklet det spillerne både fysisk og mentalt.

Godtar ikke juks eller unnasluntring

Uttalelsene kommer rett før seriedebuten som Vålerenga-trener. I kveld møter Fagermo og hans menn Sarpsborg borte.

Etter mange år (2008-2020) som Odd-trener gjør han nå et forsøk på å løfte Vålerenga tilbake i toppen. Det er 14 sesonger siden klubben sist tok seriegullet, og det har vært traust lenge i VIF.

Der er kravene til spillerne nå harde og ganske enkle.

— Folk som jukser, tar seg pauser og ikke forstår at det er én for alle og alle for én. Det godtar jeg ikke. Og det vet de (spillerne). Jeg vil ha arbeidsmoral og et lag som slåss. Det heter fotballkamp, og det er det fotball handler om, sier Fagermo.

Har fått 7.000 i p-bøter

— Og så jeg tror mest på Rosenborg og Molde i gullkampen. Ingen av de klubbene har noen akilleser og svakheter når det kommer til det spesielle kampprogrammet som blir i år.

Telemarkingen virker å få fasong på Vålerenga-laget, men flyttingen fra lille Akkerhaugen til Oslo, har bydd på utfordringer.

Søndag fikk Fagermo nok en parkeringsbot.

— Jeg er oppe i 7000 kroner i bøter nå og en inntauing. Det er ikke lett med bil i Oslo, sier Fagermo som har selvironi når han snakker om det.

Dette er resten av åpningsrunden, tirsdag (18.00): Odd – Sandefjord, Rosenborg – Kristiansund, Stabæk – Mjøndalen, Viking – Bodø/Glimt, Aalesund – Molde.

Onsdag: Start – Strømsgodset 18.00, Haugesund – Brann 20.30.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS