Dag-Eilev Fagermo støtter RBK i æresvaktstriden med Molde.VIF-treneren ler godt av tanken på at hans egne spillere skulle stått æresvakt for erkefienden Lillestrøm.

Æresvakt-bråket mellom RBK og Molde: - Jeg skjønner Rosenborg godt, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo

Kontroversen mellom Rosenborg og Molde, der trønderklubben nekter å stå æresvakt og hylle romsdalslaget, har fått en ny omdreining. Nå får RBK støtte fra Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

Publisert

Det var mandag at RBK meldte på egne nettsider at det ikke kom til å bli aktuelt å stå æresvakt kommende søndag.

— Æresvakt er ment som en handling av respekt for den nybakte seriemesteren. Vi opplever at Molde er mer opptatt av å påføre Rosenborg ydmykelse, enn å få fortjent respekt. Det kommer vi ikke under noen omstendighet til å bli med på, skrev trønderklubben.

Molde-trener kaller RBK en Twitter-klubb

Utspillet fra RBK førte til skarpe reaksjoner fra både Molde og NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt. Sistnevnte uttalte i NRK Dagsrevyen mandag kveld at han synes trønderklubben opptrer "smålig" og at "det er litt flaut av Rosenborg".

Molde-trener Erling Moe gir i et intervju med Discovery klart uttrykk for at han ikke er spesielt imponert over avgjørelsen til eliteserierivalen.

Molde feiret seriegullet etter 1-0 over Lillestrøm. Men forventer at Rosenborgs spillere står æresvakt når klubbene møtes til helgen.

— Det virker på dem som de har blitt en Twitter-klubb. De lar Twitter bestemme det som klubben skal gjøre. Det er merkelig og ikke den beste måten å ta bestemmelser på, synes jeg, sier Molde-treneren til kanalen.

Moe legger videre til at han selv og Molde-spillerne «hadde vært store nok» til å stille opp som æresvakter dersom seriegullet hadde endt i Trondheim.

Fagermo: — En merkelig tradisjon

Men fra Vålerenga får ikke Molde noe støtte. VIF-trener Dag-Eilev Fagermo sammenligner det med at Vålerenga skulle stått æresvakt for erkerival Lillestrøm.

— Jeg skjønner dem godt. Jeg synes æresvaktgreiene er rart i en idrett som fenger over hele verden, hvor det handler om elsk og hat. Du kan ikke stå og dyrke motstanderen. Det er i så fall en merkelig tradisjon, sier Fagermo til TV 2.

VIF-treneren ler godt av tanken på at hans egne spillere skulle stått æresvakt for spillerne til LSK.

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen mener på sin side at RBK burde applaudert Molde-spillerne.

— Det er ikke ydmykende å hylle noen som har gjort det bra. Det er en fin motivasjon når kampen blåses i gang til å vise at man er konkurransedyktige, mener Knutsen.

— Her tror jeg det er mye følelser som kommer inn i bildet, sier han til TV 2.

Powered by Labrador CMS