Ålesund 20230410. Vålerengas Daniel Håkans jubler etter 0-1 målet under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Vålerenga på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Vålerenga-spillerne kan puste lettet ut i 74. minutt. Da hadde Daniel Håkans (til h.) satt inn 1-0 målet, som sikret tre viktige poeng.

Vålerenga tok med seg tre ekstremt viktige poeng fra serieåpning mot AaFK

Bortelaget Vålerenga har tradisjonelt et godt grep på Aalesund. Men en serieåpning borte mot sunnmørslaget er likevel en nervepirrende affære for alle Vålerenga-tilhengere. Som nå kan puste lettet ut.

Finske Daniel Håkans scoret mål i sin første offisielle kamp for Vålerenga. Målet sørget for at VIF vant 1-0 over Aalesund i serieåpningen av Eliteserien.

Nettkjenningen kom med tolv minutter igjen av kampen. Midtbanemann Henrik Bjørdal slo inn i feltet der Håkans løp seg fri og headet ballen videre i mål.

Sjøeng ryddet opp

VIF tok dermed alle tre poengene med seg tilbake til Oslo.

Noen minutter før Håkans nettkjenning var Aalesunds nyervervelse Isaac Atanga nære å sende vertene i føringen.

22-åringen fra Ghana fikk ballen feilvendt i feltet, men fikk rettvendt seg og fyrt av et skudd.

VIFs sisteskanse Magnus Sjøeng fikk en hånd på avslutningen, som gikk videre i stolpen og ut.

— Det kan ikke bli bedre

— Fantastisk, det kan ikke bli bedre. Det var den første matchen, og så avgjør jeg den, sa Håkans til TV 2.

Ålesund 20230410. Vålerengas trener Dag Eilev Fagermo under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Vålerenga på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
VIF-trener Dag-Eilev Fagermo viser hele Ålesund hvordan korrekt mottak ser ut.

— Sesongstarten er alltid vanskelig. Det ble en stillingskrig og mye duellspill, men det viktigste var tre poeng, fortsatte matchvinneren.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo var lettet etter kampen.

– Det var en viktig start, og jeg synes vi gjør mye bra i dag. Vi skapte litt i andre omgang før det ble en del bytter. Vi hadde kontroll på en tøff bortebane, sa Fagermo til TV 2.

Nå venter Sarpsborg i neste runde

Lagene slet innledningsvis med å komme til noen farligheter.

Ålesund 20230410. Vålerengas matchvinner Daniel Håkans (th) og Petter Strand feirer foran supporterne etter eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Vålerenga på Color Line Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
Vålerengas Petter Strand (til v.) og Daniel Håkans kan trygt applaudere tre poeng i serieåpningen.

Aalesund kom til et fåtall avslutninger på mål før hvilen uten at Sjøeng hadde problemer med å redde skuddene.

Fem minutter etter hvilen kom Bjørdal til kampens største sjanse for Oslo-klubben da han fyrte av et skudd fra skrått hold, men tangotrøyenes keeper Sten Grytebust sto i veien.

Aalesund møter Strømsgodset i neste runde, mens VIF tar imot Sarpsborg 08.