Vålerenga-keeper Hannah Seabert gratuleres av moren sin etter cupfinaletriumfen søndag ettermiddag.

VIF-keeper Hannah Seabert takker høyere makter for Sandvikens straffebom: - Et øyeblikk jeg aldri vil glemme

Vålerengas cupfinalehelt Marie Dølvik Markussen (24) var for andre år på rad avgjørende for at Kongepokalen for damer igjen havnet på Valle. — Dette var helt utrolig deilig, sier kantspilleren.

Publisert

For andre gang på rad vant Vålerengas damer cupfinalen på Ullevaal stadion søndag ettermiddag. Seieren over Sandviken, smakte ekstra godt for "cupfinaleeksperten" Marie Dølvik Markussen (24).

— Dette var bare utrolig deilig. Vi henger litt i repene i andre omgang, men vi leverer til slutt, sier hun til VårtOslo rett etter kampslutt.

Spesialist på å avgjøre cupfinaler

24-åringen fra Tromsø har de par siste sesongene blitt noe bortimot ekspert på å avgjøre cupfinaler.

I fjor scoret hun praktmålet som senket Lillestrøm, og åpningsgoalen hennes mot Sandviken sendte Vålerenga på vei mot sin andre kongepokal på like mange år.

— Det er vanskelig å si hva som gjør at jeg har fått så godt tak på cupfinaler, men morsomt er det helt klart, smiler Marcussen.

Selv synes hun det er deilig å kunne bidra til et trofé etter å ha vært ute med skade nesten hele sesongen.

Marie Dølvik Markussen (t.v) og Vålerengas andre målscorer Dejana Stefanovic jubler etter at sistnevnte har gitt de kongeblå ledelsen 2-0.

— Det er et lite plaster på såret at vi vinner denne finalen. Det er deilig å være tilbake på banen, og spesielt når det blir en seier i en cupfinale, sier Vålerengas egen tromsøværing.

VIF-trener Jack Majgaard Jensen er full av lovord.

— Det er veldig morsomt å se hvordan Marie har levert i de to siste cupfinalene, sier mannen med hovedansvaret for treningene på Valle.

— Uvirkelig at straffa gikk utenfor

I hele andre omgang, og spesielt mot slutten av kampen, ble det mer spennende ute på gressmatta enn noen hadde trodd etter de første 45 minuttene. Da Sandviken rett før slutt bommet på straffe, var det litt flaks som reddet ekstraomganger.

— Det var bare helt uvirkelig når den straffa gikk utenfor. Der og da kunne jeg ikke gjøre annet enn å takke høyere makter, sier Vålerenga-målvakt Hannah Seabert.

Amerikaneren har i store deler av sesongen spilt andrefiolin bak sin landsmanninne Jalen Tompkins, men med Tompkins ute med skade tok Seabert godt vare på muligheten hun fikk fra start i søndagens finale.

For andre året på rad kunne Vålerenga-spillerne løfte kongepokalen søndag ettermiddag.

— Dette var en fantastisk opplevelse. Nå skal vi ta oss en virkelig fest i kveld, forteller sisteskansen.

For Seabert var opplevelsen ekstra spesiell da hun på tribunen hadde besøk av hele familien, som hadde kommet ens ærend helt fra Los Angeles og California for å få med seg datterens cupfinale.

— Det er ekstra stort at jeg kunne vinne med hele familien på tribunen. Dette er et øyeblikk jeg aldri kommer til å glemme, forsikrer hun.

— Viser at vi er det beste laget i Norge

Etter en sesong som har vært litt under forventningene, smilte Vålerenga-trener Jack Majgaard Jensen fra øre til øre etter kampen. Han mener dette var en seier spillerne hans fortjente.

— I dag viser vi at vi er det beste laget i Norge. Jeg er veldig fornøyd med første omgang, men så blir vi kanskje litt nervøse i den andre, sier dansken.

— Heldigvis klarer vi likevel å dra i land seieren til slutt, sier han før han haster av gårde til videre feiring av cupgull med bankett på Ullevaal stadion og deretter møte med Vålerengas supportere på puben Øst ved Intility arena.

Målscorerne Dejana Stefanovic og Marie Dølvik Markussen omfavner hverandre etter at cupgullet er sikret.

Med cupfinaletriumfen ble Vålerenga det eneste laget hitil i år som har seiret over damene fra Bergen.

— Kongen elsker Vål´enga!

Ettersom cupfinalen er den klart største festen i en lang sesong, var det store forventninger til hvor mange publikummere som ville ta veien til Ullevål denne vakre høstsøndagen.

Stemningsmessig var trøkket fra tribunene stort under hele kampen, med et klart overtak til Vålerenga og deres supportere i den ene svingen.

Vålerenga-supporterne lagde liv og røre på tribunene under cupfinalen.

Kanskje var det ikke så overraskende at supporterne til østkantlaget var klart flere enn de tilreisende fra Bergen. Ullevaal er jo bare en liten tbanetur unna de stille gatene mellom Vålerenga og Etterstad.

Og selv Kong Harald fikk en hilsen fra Vålerenga-svingen tidlig i kampen:

«For kongen elsker Vål’enga», lød det fra feststemte supportere etter at laget i kongeblått hadde tatt ledelsen 1-0 tidlig i den første omgangen.

Publikumstallet på 3.183 tilskuere må derimot sies å være noe skuffende, da det var solgt over 6.000 billetter til kampen.

Kampfakta

Vålerenga - Sandviken = 2 - 1 (2-0)

Ullevål stadion

3183 tiskuere

Karoline Marie Jensen (Furuflaten IL)

1-0 Marie Dølvik Markussen (14) 2-0 Dejana Stefanovic (45) 2-1 Marit Brattberg Lund (50)

Gult kort: Dejana Stefanovic (VIF)

Vålerenga (4-3-3): Hannah Seabert - Janni Thomsen, Stine Ballisager Pedersen, Ingbjörg Sigurdardottir, Andrine Tomter - Rikke Nygard (Kathy Stengel i 25min), Thea Bjelde, Dejana Stefanovic - Marie Dølvik Markussen, Synne Jensen, Rikke Marie Madsen (Agnete Nielsen i 3min)

Sandviken (5-4-1): Aurora Mikalsen - Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Marthine Østenstad (Ingrid Stenevik i 10min), Marit Brattberg Lund, Ingrid Ryland (Cecilie Kvamme i 31min) - Ingrid Spord (Signe Gaupset i 10min), Lisa Naalsund, Elisabeth Terland, Vilde Hasund - Kennya Cordner (Maria Brochmann i 15min)

Vålerengas beste spiller - Dejana Stefanovic

Powered by Labrador CMS