Overblikket

Oslo 20240120. Vålerengas Christopher Bengtsson (t.h.) og Kalle Ekelund (t.v.) under eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Storhamar i Jordal Amfi.
Vålerengas Christopher Bengtsson (t.h.) og Kalle Ekelund bidro begge med assister i seieren mot Comet.

– Da Vålerenga tråkket til i 3. periode var Comet sjanseløse

– Å kreve trenerens og alle spillernes avgang på bakgrunn av et braktap i siloen på Hamar, blir for dumt. Om Vålerenga ikke kommer til finale, må det evalueres tungt. Om Vålerenga vinner finalene, er alt glemt.

Bakteppet for kampen var at det stygge slaget. Etter å ha filleristet Sparta 7-2 i Jordal Amfi torsdag for en uke siden, enten kampen i siloen med et helt grusomt 8-0-tap for Storhamar. Faktisk var tapet på Hamar så stygt at nesten et unisont Facebook krevde Andersson og alle spillernes avgang.

Betimelig, men ikke rasjonelt. Men med Comet som gjester i amfiet torsdag kveld, var det duket for nerver. Er det noen som kan skli på et helt håpløst bananskall, så er det Vålerenga. Vår nyeste mann i troppen, Trevor Mingoia forvaltet et ypperlig pass fra Christopher Bengtsson, og vips stod det 1-0 etter 1:18 på klokka.

Det savner vi

Og videre ut perioden ble det 1-1, 2-1, 2-2. Vålerenga med et voldsomt overtak, men Comet slo nedenfra. Med sju skudd på mål, skulle ikke Comet holdt følge, men det hjelper lite for egen del når Vålerenga skyter Comets målvakt god.

Hvis vi legger til grann at Vålerenga er verdens beste lag – og det gjør vi jo – så er Comets målvakt Carl Ljung verdens beste sådanne

Og «i gamle dager» var det sånn at når Kalle Ekelund tok en av disse håpløse utvisningene sine, så kvitterte han gjerne med å score i etterkant. Det savner vi. Men ok, i 3. periode varter Kalle opp med en kjempejobb av en assist, og Mingoia setter inn 3-3.

Et slags jerngrep

Comet rir av andre periode, og leder 3-2 til pause. Snakk om kalddusj for Sankt Hallvards menn! Men dette endrer seg altså lynkjapt i 3. periode. Først ved hans 2. scoring for kvelden, Mingoia. Så Thomas Olsen til 4-3.

3. periode ebber til slutt ut 6-3 i Vålerengas favør altså. Det så tidvis ille ut, men Vålerenga tråkket til i 3. periode, og da var Comet sjanseløse.

Comet holdt Vålerenga i et slags jerngrep i to perioder. Jeg sier et slags fordi da får man bare godta det som blir sagt, det er relativt.

Blir for dumt

Dette er dog et lite varsku til alle i og rundt Vålerenga: når sluttspillet kommer, holder ikke dette mål, uansett om vi får velge mellom plass 8, 9 eller 10. Når Vålerenga lar seg kue i to perioder tilsynelatende bevisst, ja da er det på tide å rope.

Men å kreve noens avgang på bakgrunn i et braktap i siloen på Hamar, blir for dumt. Om Vålerenga ikke kommer til finale, må det evalueres tungt. Om Vålerenga vinner finalene er alt glemt.