Vålerengas a-lagsspillere gir 40.000 kroner i støtte til det lokale idrettslaget Gjerdrum IL i den katastroferammede kommunen nord for Oslo.

Vålerenga-gutta gir 40.000 til Gjerdrum IL. - Hver krone vil telle i arbeidet med å normalisere hverdagen

A-lagsspillerne i Vålerenga donerer årets «botkasse» til det lokale idrettslaget på Gjerdrum etter nyttårshelgas hendelser. Pengene er samlet inn av spillerne gjennom sesongen.

Publisert

Rastragedien i Gjerdrum lille nyttårsaften har satt sine spor både i lokalsamfunnet på Romerike og ellers rundt om i landet. Den ufattelige hendelsen det lille lokalsamfunnet nå kjemper seg igjennom, har fått mange til å reagere med sympati og hjelperglede.

Rastragedien har gjort sterkt inntrykk også på spillerne i Vålerenga Fotball Elite, som donerer 40.000 kroner til det lokale idrettslaget.

Vil støtte lokalsamfunnet

— Tragedien som rammet Gjerdrum kommune dagen før nyttårsaften har preget oss alle, og nå ønsker vi å støtte lokalsamfunnet etter raset, sier høyreback og botsjef Christian Borchgrevink til klubbens hjemmesider.

Denne sesongen hadde Vålerenga bestemt seg for å gi overskuddet fra botkassa til et veldedig formål. Etter tragedien på Gjerdrum har valget nå falt på å gi pengene til GJerdrum IL, som får de 40.000 kronene.

Botsjef Christian Borchgrevink og resten av Vålerenga-spillerne er glade for å kunne støtte kriserammede Gjerdrum IL.

— Ringvirkningene av katastrofen har rammet mange, og lokalsamfunnet trenger vår hjelp, sier Borchgrevink.

Spillerne oppfordrer alle andre som har mulighet til å støtte rasofrene om å benytte seg av VIPPS 11248.

— Dette setter vi umåtelig stor pris på

Daglig leder i Gjerdrum IL, Roger Pettersen, var både overrasket og glad da han ble overrakt nyheten om gaven fra Oslo øst tirsdag.

— Gjerdrum Idrettslag er hjertet i bygda som nå har fått sår det vil ta tid å lege. Vi er ydmyke for all den støtte man får fra den store idrettsfamilien. At Vålerenga elite nå har tatt kontakt for å gi sin støtte til oss i GIL, setter vi umåtelig stor pris på. Hver krone vil telle i arbeidet med å normalisere hverdagen, sier Pettersen.

Han mener klubben spiller en viktig rolle i jobben med å ta hverdagen tilbake for lokalsamfunnet etter raskatastrofen.

— For oss dreier dette seg om å skape møtepunkter i hverdagen som kan gi et mentalt pusterom. Vår rolle blir viktig, enda viktigere enn noen gang, for å bidra i jobben med å skape opplevelser som normaliserer en hverdag som er snudd opp ned. Vi som til daglig lever for og med idretten, vet hvor viktig den kan være i menneskers liv når motgang skal snus til å finne ny mening i livet.

— Pengene vi får fra Vålerenga vil vi bruke til å støtte opp om de miljøene i idrettslaget som skaper ekstra aktivitet i tiden som kommer, sier Pettersen.

Powered by Labrador CMS