Et tre falt over flere biler i Eckerbergs gate lørdag.

Flere biler under veltet tre på Frogner

Nødetatene rykket ut til veibanen på Frogner samtidig som Sporveien meldte om nok et trefall over T-banelinjen. Politiet fikk også meldinger om flere trær som var i ferd med å velte.

Publisert

Klokken 11.50 meldte politiet at et tre hadde veltet i veibanen i Eckerbergs gate på Frogner grunnet vind.

Samtidig opplyste politiet om at de fikk meldinger om flere trær som var i ferd med å velte og bisto brannvesenet med sperringer. 

Ingen personer ble skadd, understreket politiet. Flere biler på stedet skal på sin side ha fått materielle skader.

Trefallet medførte materielle skader på bilene.

Trefall på T-banen

Omtrent på samme tid meldte Sporveien for andre gang i dag at trefall førte til at T-banen ikke kom frem som følge av tre i sporet, denne gangen på linje 1 mellom Gulleråsen og Vettakollen. 

Det ble med det innført buss for bane mellom Majorstuen og Holmenkollen, og minibusser videre fra Holmenkollen til Frognerseteren.

Heller ikke denne fremkomstmetoden gikk smertefritt da buss for bane fikk stans og sperret for maxitaxier.

Klokken 12.41 meldte Sporveien at det ikke gikk flere busser mot Holmenkollen inntil videre. Klokken 13.47 var treet er fjernet, og tog kjørte igjen til Holmenkollen. 

Like etter ble det meldt at togene kjørte videre opp til Frognerseteren, men senere ble det innført maxitaxi igjen på denne delen av strekningen, før normal trafikk ble gjenopptatt sent lørdag kveld. 

Stengt for biltrafikk

I Eckerbergs gate ble på sin side kollektivtransporten ikke berørt av trefallet, påpekte politiet. 

Klokken 12.15 opplyste politiet imidlertid om at de i samarbeid med brannvesenet hadde sperret følgende strekning for biltrafikk: Eckerbergs gate fra Gimleveien til Gyldenløves gate samt Frognerveien fra Magnus Bergs gate til Odins gate.

Idet klokken nærmet seg 16.00 var politiet ikke lenger på stedet, opplyste operasjonsleder ved politiets operasjonssentral.

Kollektivtransporten ble ikke berørt av trevelten på Frogner.

– Mange trær som går

Det var fra starten av dagen av tidvis kraftig vind i Oslo lørdag. Meteorologisk institutt sendte ut gult farevarsel for sterke vindkast, i tillegg til det allerede gjeldende gule farevarselet for snø.

– Vi kan bekrefte at det er krevende kjøreforhold. Det blåser og snør så fælt, sa trafikkoperatør Trude Lindstad i Vegtrafikksentralen øst til NTB.

– Det er mange trær som går med på grunn av vinden, la hun til.

Av de mellom ti og femten henvendelsene om trefall på Østlandet Vegtrafikksentralen da hadde mottatt så langt, hadde mange av dem vært fra Oslo, ifølge operatøren.

– Når vi ser det er såpass mye vind i Oslo, som har mange gamle trær, så er det greit å ha det litt i bakhodet. De ramler fort disse store trærne, konstaterte Lindstad.

Trær hadde blant annet falt over biler i Sorgenfrigata og i krysset mellom Maridalsveien og Brekkeveien i Oslo, ifølge Dagbladet.

Stillas over ende på Løren

Et flere meter høyt stillas ble revet vekk fra en leilighetsblokk i vinden og etterlot seg et hull i fasaden på blokka der stillaset var festet på Løren, meldte avisen videre.

«ADVARSEL! Ikke la barna gå over gangstien på baksiden av Spireaveien 9. Et digert stillas er tatt av vinden og det er ikke trygt. Stillaset er i bevegelse fortsatt og det er løse plater som kan blåse av eller falle ned så området er ikke trygt. Politiet er varslet og jobber med å sette opp sperrebånd.», heter det i en lokal Facebook-gruppe.

Tips oss:

Har du tips, bilder eller video?

Kontakt oss på tips@vartoslo.no.

Bidrag som brukes belønnes med Flax-lodd.

Henvendelser til politiet

– Vi får inn mange meldinger om vær og vind, det er mange som melder inn til oss, sa operasjonsleder i Line Skott i Oslo politidistrikt til VG, men påpekte samtidig at politiet ikke var ute på så mange oppdrag i forbindelse med uværet.

– Det er primært brannvesenet og bymiljøetaten som rydder opp i dette. Om det snakker seg om liv og helse blir vi koblet på, la hun til.

Oslo brann- og redningsetat kunne i et Facebook-innlegg midt på dagen melde om at deres mannskaper allerede hadde vært ute på flere oppdrag, blant annet i forbindelse med trevelt i Konvallveien og Arnebåtveien. 

Powered by Labrador CMS